2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - Árvízvédelmi helyzet: már apad a Rába Körmendnél + videó

Megindult az apadás a Rábán. Délig 6-7 centiméterrel csökkent a vízszint Körmendnél. Még legalább 20 centimétert kell visszahúzódnia ahhoz, hogy mérsékeljék a védekezést. Következzen a legfrissebb árvízvédelmi helyzetkép.

  • Radar - Árvízvédelmi helyzet: már apad a Rába Körmendnél + videó

2010-ben volt hasonló árvízvédelmi helyzet hazánkban - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: a napokban hatalmas mozgósítás történt, több száz vízügyes szakembert rendeltek át az ország számos pontjáról a Rábához, ahol jelenleg a legkomolyabb az árvízvédelmi készültség.

A Rábán Körmendnél hétfőn délután már elérte a legmagasabb vízállást, de továbbra is a nap 24 órájában ellenőrzik a gátak állapotát az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkatársai.

A magas vízállásnak több oka is van, az egyik az időjárás, három napon keresztül helyenként egyhavi csapadékmennyiség hullott le.

A hét vége felé egyre szárazabb időjárás veszi kezdetét a vízgyűjtő területeken és az országban is, a jövő hét elejére ígért kánikula biztosan segíti a gyorsabb apadást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!