2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Pátria Nostra

Következik:

Vezércikk 04:00

Radar

Radar - Adományoznak a Mediaworks munkatársai

Karácsonyi angyalok címmel indított a Mediaworks médiacsoport adományozási programot. A kezdeményezés keretein belül rászoruló gyermekek kívánságait teljesítik, emellett 1 millió forinttal támogatják az Ökumenikus Szeretetszolgálat szeretet éhség programját. A vállalat munkatársait kérdeztük az adományozás szépségéről és ő legkedvesebb karácsonyi emlékeikről.

  • Radar - Adományoznak a Mediaworks munkatársai

 

Karácsonyi angyalok címmel indított a Mediaworks médiacsoport adományozási programot. A kezdeményezés keretein belül rászoruló gyermekek kívánságait teljesítik, emellett 1 millió forinttal támogatják az Ökumenikus Szeretetszolgálat szeretet éhség programját. A vállalat munkatársait kérdeztük az adományozás szépségéről.

Mosolyt csalt a HírTV és a Karc Fm munkatársainak arcára a legszebb karácsonyi emlékeik gondolata. Hogy mások is örömteli ünnepeket élhessenek át, a Mediaworks adományozási programot indított

"Karácsonyi angyalok" címmel. Ennek keretein belül rászoruló gyermekek kívánságait teljesítik.

"Vivien, 22 évesen azt írja, hogy nagyon szeretne kérni egy körömlakkot karácsonyra.

hát, remélem, hogy teljesül a kívánságod Vivient, és boldog karácsonyt!"

Gantner Barna évek óta ajándékoz rászoruló gyerekeknek. Minden karácsonykor más módját választja, ezért örült idén a karácsonyfáról leszedett álmok lehetőségének.

"Teljesítem egy gyermek álmát, én is leszedtem egy kis kérést innen a fáról, és úgy döntöttem, hogy megpróbálom összerakni otthon, és sikerült is, úgy néz ki, elhoztam és leteszem ide a karácsonyfa alá, azt gondolom, hogy minden kis dolog számít, itt nincsenek nagy kérések ezen a fán, hanem olyan kérések vannak, amik igazából teljesíthetőek, és úgy gondolom, hogy ezzel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy valakinek a karácsonya szebb legyen, akkor megteszem."

Hasonlóan gondolkozik a Híradó műsorvezetője, Perjési Tamás is, akit kedvese ösztönzött először a önzetlen ajándékozásra.

"Néhány éve például a páromnak köszönhetően én is elkezdtem ilyen szempontból segíteni, hiszen lehet különböző szervezeteknél kiválasztani kisgyerekeket akik nehezebb sorban vannak, és ők mindig elmondják, hogy mit szeretnének kapni abban az évben karácsonyra, és akkor mindig ki szoktunk választani

jellemzően egy kisfiút ő egy kislányt, focilabdát, nem tudom küldönböző dolgokat szeretnek kérni, és mi is el szoktuk juttatni hozzájuk.

és ez egy nagyon-nagyon jó érzés, és most már tényleg sokkal jobb adni, mint kapni."

A híradó főszerkesztője nevetve mesélte, hogy ő a karácsonyi varázsból még nem nőtt ki, továbbra is imád szép ajándékokat kapni, és ösztönöz mindenkit arra, hogy segítsünk azokon, akik szintén önfeledten örülnének a csodáknak.

"Nézzen mindenki mélyen magába, advent van, tessék adományozni azoknak, akiknek kell, akiknek szüksége van rá."

A Svenk műsorvezetője elérzékenyülve gondolt azokra a gyerekekre, akik nélkülözésben töltik az ünnepeket. Eszter egy gyönyörű 3.5 éves kislány anyukájaként elengedhetetlennek tartja, hogy a jövő generációja ismerje az önzetlenséget.

 

"Az egy dolog, hogy ő kap egy szép mesekönyvet, vagy egy játékot, bármi ilyesmit karácsonyra, de nagyon fontos az, hogy mondjuk a régi játékait odaadjuk olyanoknak, akiknek nem biztos, hogy van erre pénzük, vagy nem biztos, hogy megtehetik azt, hogy egy drágább játékot megvegyenek, vagy egyáltalán bármilyen játékot megvegyenek."

 

"Akik megtehetik, idén támogassák a rászoruló családokat!"

Ezt már Lentulai Krisztián, a Karc Fm műsorvezetője mondta, aki megosztotta velünk legkedvesebb, és legtanulságosabb gyermekkori karácsonyi élményét.

 

"December eleje felé megtaláltam egy ruhásszekrényben azt a legót, amit nekem szántak ajándékba, ez még pici méretű volt, de már akkor star warsos volt.

És minden egyes nap kiloptam azt a legót a ruhásszekrényből, szétszedtem, összeraktam, visszatettem a helyére, és naponta játszottam vele, amíg el nem jött a karácsony, addigra már nem volt újdonság, de természetesen a család azt hitte, hogy akkor látom először."

Krisztián hozzátette, hogy épp ez a legfontosabb része a keresztény ünnepnek: a felhőtlen öröm átadása és átélése.

A Mediaworks a kívánságok teljesítése mellett 1 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Szeretetszolgálat "szeretet.éhség" programját.

HírTV

További epizódok

Radar - Újabb földrengés Törökországban, több mint 5000 halott

Radar - Újabb földrengés Törökországban, több mint 5000 halott

Stábunk elérte a Törökországban tartózkodó mentőalakulat csapatait, akik jelenleg Hatay tartományban segítenek a bajba jutottaknak. 2023. február 07.
Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

A legtöbb ember különös vonzódást érez a régi tárgyak iránt. Galyó Béla 44 éve gyűjt régiségeket, mára több ezer különleges tárgy van a birtokában. Ezeket egy Látványtárban tekinthetik meg az érdeklődők. 2023. február 07.
Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

Radar – Tavaszi évadra készül a Bóbita Bábszínház

Kevesebb előadást, kevesebb bemutatót tartanak. Márciusban a Kacor Király bábváltozatát állítják színpadra. 2023. február 07.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

A baloldali kampányfinanszírozási botrány már annyira bűzlik, mint zebratetem az afrikai napsütésben. Nehezen érthető, hogy a folyton jogállamiságot kutató brüsszeli bürokraták hogyan tudják befogni annyira az orrukat, hogy semmit se érezzenek belőle.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Bizarr magyar ételpárosítások

Radar - Bizarr magyar ételpárosítások

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás, mindenkinek vannak furcsa étkezési szokásai. És most ne arra gondoljanak, hogy valaki jobb kézzel fogja a villát vagy hidegen eszi a pörköltet. Juhász Milán kollégánk összegyűjtötte a legszokatlanabb ételkombinációkat.
Radar - Életet mentett a SzívCity

Radar - Életet mentett a SzívCity

Az applikáció egy virtuális közösség, melynek tagjai készek megmenteni azokat az embereket, akiknek a szíve közterületen áll meg. Ezúttal egy 60 év körüli férfi köszönhette életét az alkalmazásnak.
A Fradi-Újpest utóélete

A Fradi-Újpest utóélete

Vihar egy pohár vízben ahogyan mondani szokták. Ez egy elég nagy pohár, ugyanis a telt házas Groupama Arénában lezajlott Ferencváros -Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban voltak, akik olyat akartak belemagyarázni a sportesemény körítésébe, ami nem volt. Történt ugyanis, hogy a ferencvárosi szurkolók egy koreográfiát mutattak be a lelátón, amiben egyesek belekeverték az ukrán-orosz háborút.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!