2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Radar

Radar – A zsoldos vezér végzete

Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember évek óta Putyin munkatársa volt, a nyugati média korábban "Putyin séfjének" is nevezte, mivel egykor egy úszó éttermet vezetett Szentpéterváron, ahová Putyin időnként betért vacsorázni.

  • Radar – A zsoldos vezér végzete

A Wagner-csoport fegyveres erőivel már 2015-ben belefolyt más országok belügyeibe, 2016 óta a Wagnert és 2021 óta Prigozsint is szankcionálta Amerika többek között az Egyesült Államok választásába való beavatkozás gyanúja miatt.

Korábban Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok afrikai partnerei elutasítják a Wagner-csoport jelenlétét, mivel az emberi jogok megsértésével és destabilizációval hozzák összefüggésbe.

A Wagner-csoport haditechnikai központot nyitott Szentpéterváron, majd az orosz-ukrán konfliktus rettegett katonai csapatává is vált, amely a kiképzett harcosok mellett olyan önkénteseket is toborozott, akik között elítélt bűnözők is voltak. Az egykori foglyokat később hősként ünnepelték.

A csoport jelenléte meghatározta az ukrajnai Bahmut és Szoledár városának sorsát, amelyek a háború legforróbb pontjaivá váltak év elején.

A Wágner-csoport vezetősége és az orosz védelmi minisztérium között akkor kezdett elmérgesedni a helyzet, amikor az orosz minisztérium azt állította, hogy a Wágner és az orosz haderő közösen foglalta el Szoledárt. Prigozsin azonban kizárólag saját sikerként tekintett az győzelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Gulyás Michelle sportágat váltott + videó

Radar - Gulyás Michelle sportágat váltott + videó

Mint azt lehetett már tudni, az olimpia után a lovaglást törölték az öttusa programjából, helyére egy akadályverseny kerül. A párizsi bajnoknő két hónap szünet után újrakezdte az edzéseket, immár az új számra is készülve.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!