2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - A világ zarándokai

A hívő ember tartozzon bármely valláshoz is, egyszer életében részt vesz egy zarándokúton. Ilyenkor a cél mellett, fontos az is, hogy másokkal, hívő barátokkal is találkozhat a zarándok. Minden ilyen út lelki feltöltődést jelent a hívők számára. Körbe néztünk a világban milyenek a zarándoklatok.

  • Radar - A világ zarándokai

A zarándoklat vagy zarándokút vallási, spirituális jelentőségű utazás egy, az adott vallás számára szentnek tartott, szimbolikus helyre.

A hívők által vállalt zarándoklatok egyfajta meditációs gyakorlatok is, de szimbolikusan beavatást is jelentenek a vallás mélyebb rétegeibe. A Világ nagyobb zarándoklatai sok millió hívő embert mozgatnak meg egyszerre, akik általában egy szent hely felé veszik útjukat.

A hindu vallású hívők a Gangesz folyó partján tartják a legnagyobb zarándoklatukat. Minden év januárjában több mint 100 millió ember fordul meg a folyó partján. A vallási esemény nem kevesebb mint 2 hónapig azaz 8 hétig tart.

Fehér köntösbe burkolózva, néhányan esernyővel védekeznek a sivatagi tűző nap ellen Mekkában, amely Mohamed próféta szülővárosa. 2,6 millióan végezik el évről évre a muszlim hajdzsát a szent városukban. 19 millióan vesznek részt a mekkai zárandoklat másik formájában amit az év bármely szakában elvégezhetnek.

Katolikus zarándokok milliói gyűlnek össze egy mexikóvárosi bazilikánál a Guadalupe-i Szűzanya éves ünnepén. Az emberek napokig gyalogoltak, hogy eljussanak a vallásos áhítat helyszínére.  

A Szűzanyát, a magyarok Nagyasszonyaként tisztelő magyarság számára is van egy hely, ami kiemelkedő kegyhely és zarándoklatok helyszíne. Ez a hely, az erdélyi Csíksomlyó.

A pünkösdi búcsún ma már több százezer magyar hívő vesz részt. A közös imádság, a magyarság összetartozásának tanúbizonysága is.

 

További epizódok

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

A Nemzeti Nyomozó Iroda már több mint egy éve nyomoz egy Németországban prostituáltakat futtató, magyar tagokból álló banda ellen. 2023. november 28.
Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Egy Izraelben élő magyarral beszélgettünk arról, mit érzékelnek a hétköznapjaik során a háborús helyzetből. 2023. november 28.
Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. 2023. november 27.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!