2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar – A világ legjobb edzői és sportorvosai Budapesten

Nemzetközileg elismert neves kutatók és szakemberek osztották meg tudásukat az akut izomsérülések orvoslásáról, valamint az állandóan fejlődésben lévő sport és egészségtudomány területéről a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

  • Radar – A világ legjobb edzői és sportorvosai Budapesten

Az állóképességi sportolók gyógyítására szakosodott világszervezet (World Academy of Endurance Medicine) és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) nemzetközi konferenciát szervezett, amelynek helyszínt a Testnevelési Egyetem budapesti kampusza adott.

A budapesti atlétikai világbajnokságon szereplő atléták mögött komoly kutatások, tapasztalatok és szakértelem áll. A tudományos eredmények teszik részben lehetővé, hogy nap mint nap rekordok dőljenek meg, s hogy az atléták az óriási terhelés mellett is egészségesebbek maradjanak, vagy már idősebb életkorban is képesek legyenek csúcsteljesítményre.

Mialatt folynak a versenyek a Nemzeti Atlétikai Központban, a háttérmunka sem állt meg. Az egyes nemzetek tudományos műhelyeinek képviselői, az egészségtudomány, valamint a sportorvosi szakma krémje osztotta meg egymással tudását a Testnevelési Egyetemen.

A sportkardiológia, az innováció, valamint olyan érdekes témák kerültek szóba, mint például az agy tréning közbeni működésével kapcsolatos legújabb kutatási eredmények.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!