2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - A Velencei-tó jege egyelőre nem alkalmas a sportolásra

A tartós éjszakai fagyok és a nappali fagypont körüli hőmérséklet sem elég ahhoz, hogy a tavainkon elegendő vastagságú jégréteg keletkezzen.

  • Radar - A Velencei-tó jege egyelőre nem alkalmas a sportolásra

Bár ránézésre szilárdnak tűnik a jég, azonban ahhoz, hogy szabad vizeken tudjunk korcsolyázni egy-két dologra érdemes odafigyelni. Ebben volt segítségünkre a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Velencei- tavi Tófelügyelőségének szakembere.

A héten tartósan fagypont körüli hőmérséklet és az éjszakai fagyok sokakban felkeltik a reményt, hogy hátha lehet idén újra korcsolyázni a szabadban, mint ahogy azt tehettük 6 évvel ezelőtt is.

A Velencei-tó jegének a vastagsága jelenleg 5 centiméter, ami sportolásra még nem alkalmas.

Amint lehet korcsolyázni az látható lesz, hiszen ki fognak erre a célra jelölni jól látható helyeket a tó felszínén.

A jég vastagságának méréséhez egészen egyszerű módszert alkalmaznak.

Legutóbb 2016-ban és 2017 év elején volt alkalmas a jég a Velencei-tavon arra, hogy biztonsággal lehessen rajta sportolni.

Tehát jelenleg a jégre lépni tilos, és csak remélhetjük, hogy lesz még olyan hideg, amikor a vastagodás lehetővé fogja tenni, hogy nyílt jégfelületen tudjunk sportolni, de most semmiképpen nem alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!