2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar - A növénytermesztés új dimenziója

A technológiai fejlődés a mezőgazdaságot is utolérte. Egy magyar fejlesztés a fóliás és üvegházas gazdáknak segít automatizálni a gazdaságaikat. Különböző szenzorok segítségével a nap minden egyes percében adatokat gyűjthetnek a termesztés körülményeiről, az értékek alapján pedig akár távolról is be tudnak avatkozni. Így nem csak időt takarítanak meg, hanem a termés ugyancsak növekszik.

  • Radar - A növénytermesztés új dimenziója

Szentesen járunk, ahol a többi közt paprikát termesztenek a fóliasátrak alatt. Lessünk is be, hogyan használják a modern technológia adta lehetőségeket a gazdák.

Egy külső időjárás állomás szolgáltat további adatokat, méri a kinti hőmérsékletet, csapadékot, szélerősséget, szélirányt, harmatpontot. Amennyiben kritikus az érték, a gazdák immár távolról is be tudnak avatkozni.

A változó időjárási körülmények, például egy vihar, így már nem jelenthet akadályt. A gazdák azonnal képesek reagálni. Így pedig folyamatosan optimális környezetet tudnak biztosítani a növényeknek, ezáltal még több lesz a termésük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!