2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Radar

Radar - A művészet örök

Művészet nélkül nehéz elképelni az életet. Feltölt, elgondolkodtat és gyönyörködtet. Vannak gyűjtők, akik bármennyit képesek fizetni kedvenc mesterük munkájáért, és vannak akik azt szeretik, ha bőrükön viselhetnek egy-egy remekművet.

  • Radar - A művészet örök

A műkereskedelem az elmúlt években, - érdekes módon éppen a pandémia után - magasan szárnyal. Rekordok dőlnek meg itthon és külföldön is, csúcs művek elárverezésekor.

A június sem maradt rekordok nélkül. Gustav Klimt a jól ismert osztrák szecesszionista utolsó műve is kalapács alá került, az angliai Sotheby's-nél. Klimtet talán senkinek sem szükéges bemutatni, hiszen képei ikonikussá váltak.

Klimt egyébként nőábrázolása miatt vált igazán ismertté, az addigi szemérmes ábrázolást felváltotta a kihívó, buja Klimti nőalak.

A Holland festészet aranykorában alkotó Rembandt sem maradhatott le a június végi Christie's aukciósház kiállításáról.

Ezek a képek 1635-ben készültek, és kis méretarányúak, ezért jellegükben, karakterükben eléggé intimek. És valójában egy olyan házaspár portréi, akik nagyon közel álltak Rembrandthoz és a családjához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!