2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar – A mentőmellénynek köszönhetik az életüket

Gyerekekkel borult be egy csónak hétfő reggel a Dunába. Egy 7 éves kisfiú és egy 13 éves lány édesapjukkal a Lupa-szigetre indult. Mivel rosszak voltak a körülmények, a Lánchídnál ki akartak kötni. Közben az erős sodrás és a nagy szél miatt víz került a csónakba, ami megbillent. Végül a vízi rendőrök mentették ki őket a Dunából. Szerencséjükre mindhárman viseltek mentőmellényt, így nem lett bajuk.

  • Radar – A mentőmellénynek köszönhetik az életüket

Speciális tűzoltók vontatták a Duna fővárosi szakaszán a hétfő reggel felborult kis motorcsónakot. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a segélyhívás, hogy a Lánchídnál egy kis motorcsónak felborult. A vízirendészek azonnal egy járőrt küldtek a helyszínre.

Egy édesapa, hét éves kisfiával és 13 éves lányával Pesterzsébetről a Lupa-szigetre tartottak. Épp a Lánchídnál jártak, amikor a nagy árhullám és a szél miatt az édesapa úgy döntött, hogy kikötnek. Ki szerette volna rakni a gyerekeket, amely során a hajó megbillent a kövezésen és befordult a vízbe, de ők még ki tudtak szállni.

Az életüket az mentette meg, hogy mindannyian mentőmellényt viseltek.

Extrém vízállásoknál kifejezetten hordjon mentőmellényt, aki úgy dönt, hogy csónakkal vagy kishajóval indul útnak, mert bármikor bekövetkezhet a baj.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!