2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar - A Mátra 70 éves gőzöse és kisvonatai

Vasúttörténeti kincsek nyomába eredtünk a Mátrában. Gyöngyösről Mátrafüredre zakatoltunk a kisvonattal, de egy 70 éves gőzöst és száz éves nosztalgiakocsikat is megcsodáltunk. A Mátravasút márciustól egészen novemberig várja a zakatolás szerelmeseit, s garantáltan feledhetetlen élményeket ígér az egész családnak.

  • Radar - A Mátra 70 éves gőzöse és kisvonatai

Legendás mozdonyok és Magyarország legszebb útvonalai várják azokat, akik Gyöngyösre érkeznek kisvonatozni.

Első utunk a Mátravasutat üzemeltető Egererdő Zrt büszkeségéhez vezet, ami nem más, mint ez a majdnem 70 éves gőzmozdony. 1954-ben készült Romániában, s 2006 óta közlekedik a Mátravasúton. És csakúgy, mint elődeinek, neki is jár az egyedi megszólítás.

Gyöngyi, az öreg hölgy pár éve teljes ráncfelvarráson esett át, a kazánrendszere, a csőrendszere és a futóműve is megújult. Üzembe helyezni majdnem nyolc órába telik, s évente csupán néhány alkalommal szállítja azokat, akik múltidéző utazásra vágynak. A gőzös mellett két nosztalgiakocsi is a gyöngyszemek közé tartozik. Egyikük évtizedeken át egy szőlősben pihent és szerszámokat tároltak benne, ám az Egererdő megmentette az enyészettől.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!