2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Radar

Radar - A koronázás a brit nagykövet szemével

Szombaton koronázzák meg III. Károly királyt Londonban. A kivételes esemény kapcsán ki más avathatná be jobban a HírTV nézőit az ünnepi ceremónia jelentőségébe, mint az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. Paul Fox rezidenciáján fogadta a Radar stábját egy exkluzív interjú keretében.

  • Radar - A koronázás a brit nagykövet szemével

Valóban fontos, sőt történelmi, hiszen utoljára 1953-ban, azaz 70 éve került sor koronázásra az Egyesült Királyságban. A ceremóniát háromnapos ünnepségsorozat övezi.

Maga a koronázás május 6-án lesz a Westminster-apátságban. A londoni parlamenttel szemközti katedrális több mint 900 éve helyszíne a szigetországi uralkodók felkenésének. Május 7-én pedig nagyszabású koncertet és utcabálokat rendeznek.

75 évesen a monarchia legidősebb uralkodója lesz, akit megkoronáznak. Május 8-ra a brit kormány munkaszünetet hirdetett és ez a nap a jótékonykodásé, valamint a helyi közösségek érdekében vállalt önkéntes tevékenységeké lesz.

A legfontosabb dolog, amit őfelségéről mondanék, hogy érdeklődő, nagyon kíváncsi arra, ami körülötte történik. Szeret tanulni, szeretné megérteni a dolgokat. De arra is törekszik, hogy kapcsolatokat építsen. Mint walesi herceg, az egyik legfontosabb nagykövetünk volt ebben. És biztos vagyok benne, hogy az intellektuális kíváncsiság nagyon is előtérben lesz uralkodása alatt

- mondta stábunknak Paul Fox.

Az Egyesült Királyság és Magyarország között szoros kapcsolat áll fenn. III. Károly ráadásul magyar felmenőkkel is rendelkezik, szépanyja ugyanis az erdélyi Erdőszentgyörgyön született gróf Rhédey Klaudia.

A Hír TV maratoni élő műsorfolyammal készül a koronázásról, hogy a kedves nézőink véletlenül se maradjanak le semmilyen érdekességről.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Sporthoz öltözves + videó

Radar - Sporthoz öltözves + videó

Már csak két és fél hónap az olimpiáig. A felkészülésen túl most különleges feladata is akadt sportolóinknak, ugyanis a Várkert Bazárban művészek segítségével bemutatták, hogy milyen öltözetben is láthatjuk majd őket Párizsban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!