2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Radar

Radar – A kajak-kenu népszerűsítése Nógrádban + videó

Immár kilenc éve épít az alapokról kajak-kenu hagyományt Nógrádban a Duna-Ipoly Sport Egyesület. A kezdeményezés Acsay Ákostól, Nőtincs település egykori polgármesterétől indult, amelyet felkarolt Wichmann Tamás olimpiai bajnoki ezüstérmes és sokszoros világbajnok kenus, valamint Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó. A nőtincsi tavon kialakított pályán azóta több száz gyerek kezdte el ismerkedését a vízi sportokkal, közülük többen már világversenyekre is kijutottak.

  • Radar – A kajak-kenu népszerűsítése Nógrádban  + videó

Edzőtábor a nőtincsi tavon. Hídvégi Vince, akit mindenki csak "Edző Bá-nak" hív errefelé, már a kezdetektől, azaz 2015-től vállalta, hogy lerakja a nógrádi kajak-kenu alapjait a jó adottságokkal rendelkező víztározón. Nőtincs 15 kilométernyi távolságra fekszik a kajak-kenu sport egyik fellegvárának számító Váctól, a Duna-Ipoly Sport Egyesület mégis azt a célt tűzte maga elé, hogy összegyűjti a környék aprófalvaiból az érdeklődő gyerekeket, és bevezeti őket az alapokba.

Hídvégi Vince edző, Duna-Ipoly Sport Egyesület: "Nagyon nehéz egy olyan sportágat beindítani egy térségben, aminek nincsen múltja. Itt, amikor ide érkeztünk, csak néztek. A gyerekek nem láttak kajak versenyt, nem láttak kajak eszközöket, nagy része nem tudott úszni. Ugye most már Rétságon van tanuszoda, de ezelőtt két évvel még úszási lehetőség sem volt, tehát el kellett kezdenünk egy olyan programot csinálni, kajak-kenu Start programot, hogy az általános iskolában, Rétság és Nőtincs iskolájában csináltunk egy Kajak-Kenu start programot, ahol az elsős, másodikos gyerekek csatlakozhattak hozzánk iskolaidőn belül, meg kellett őket tanítani úszni, eljártunk Balassagyarmatra uszodába, amikor az úszásvizsgát letették, akkor elkezdtük a foglalkozásokat itt Nőtincsen a tavon."

Nógrád vármegye aprófalvas rendszerű, négy-ötszáz fős települések alkotják. A szülőknek ezért akár több tíz kilométernyi távolságról kell edzésre vinni a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A sírban rejtegették a drogot + videó

Radar - A sírban rejtegették a drogot + videó

A díler, az anyja és az apa sírja. Kicsit kifejtve, a 37 éves bélapátfalvai férfi nagyban árulta a kábítószert. A drog elrejtésében anyja segédkezett, aki halott férje sírhelyében tárolta az anyagot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!