2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - A filmgyártás legnagyobb hazai beruházása fóton

A magyar filmgyártás új stúdiókomplexummal gazdagodik Fóton. A beruházás 2023 év végére fejeződhet be, és nemcsak a hazai de a külföldi filmek kiszolgálásában is előre léphet Magyarország. Fóton a munkálatok előrehaladott állapotban vannak.

  • Radar - A filmgyártás legnagyobb hazai beruházása fóton

A magyar fimgyártás legnagyobb beruházása valósul meg Fóton kormányzati támogatással. Nem véletlenül, hiszen Budapest kiváló helyet foglal el ezen a területen Európa térképén.

Egy reprezentatív fogadóépület is épül 40 férőhelyes vetítővel és az új műtermek mellé de egy 3.000 m2 irodaépület, három étteremmel, valamint egy 7.300 m2 kapacítású raktárépület is helyet kap majd. De az új építések mellett, a meglévő épületek felújítása, valamint az energetikai rendszer, a belső út- és közműhálózat fejlesztése is megvalósul.

15 méteres beépíthető magassággal fog rendelkezni a műteremkomplexum, de más, pl. akusztikai szempontok is hangsúlyt kaptak a kialakítás során.

A megfelelő belmagasság a világításépítés miatt is lényeges. Többek között ezektől a tényezőktől lesz egy stúdió a szakember szerint jól használható.

A filmgyártás turisztikai és országimázs építő szempontból sem utolsó lehetőség a bruttó hazai össztermékhez történő hozzájárulásán túl.

Számtalan magyar film mellett a közelmúltban olyan világszerte is népszerű alkotásokat forgattak Fóton, mint a V. Henrik, a Vaják és Az utolsó királyság.

Minden héten szombaton a Svenk című magazinunkban tájékozódhatnak a régi és új alkotásokról, a filmipar háza tájáról a mozi rajongói.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!