2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar - 6 éve történt a veronai buszbaleset

6 éve történt az a tragikus buszbeleset, amely megrázta egész Magyarországot, de még Olaszországot is. 2017. január 20-án magyar gimnazisták és kísérőik síelésből tartottak hazafelé, amikor Veronánál az autópályán balesetet szenvedtek. 18-an meghaltak, főként fiatalok. A busz sofőrjét azóta az olasz hatóságok elítélték, az áldozatok hozzátartozói azóta sem tudtak megbékélni.

  • Radar - 6 éve történt a veronai buszbaleset

6 éve 2017. január 20-án történ a Verona buszbaleset. Az Olaszországban történt tragédiában 18-an vesztették életüket többségében középiskolás fiatalok. A diákok sítáborból tartottak hazafelé, amikor a Verona és Velence közti autópályán a szalagkorlatnak ütköztek, és a busz kigyulladt. A járművön 56-an utaztak, diákok, tanárok, a két söfőr és néhány szülő. 18-an sohasem térhettek haza.

A busz sofőrjét a velencei bíróság 6 év börtönre ítélte közúti emberölés miatt. A férfi az eljárás alatt mindvégig azt szerette volna, ha nem adják ki Olaszországnak, hanem itthon töltheti le a büntetését. Ez megadatott neki, mert a magyar bíróság megfeleltették a hazai jognak.

Csupán egy pici olaszországi emlékhely őrzi a 18 áldozat emlékét. Budapesten a Műcsarnok mögötti kis sétány a Verona angyalai néven szerepel a térképeken.

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!