2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - 6 év fogház a veronai buszbaleset sofőrjének

17 halálos áldozat, köztük több gyerek. 5 évvel ezelőtt 2017. január 21-én éjjel a budapesti Szinyei gimnázium tanulói és kísérőik éppen egy francia sítúráról tartottak hazafelé, amikor buszuk egy felüljárónak ütközött, és kigyulladt. A sofőrt az olasz bíróság 6 évre ítélte, ám V. János azt akarta, hogy Magyarországon tölthesse le büntetését, amire most a magyar törtvényszék lehetőséget adott.

  • Radar - 6 év fogház a veronai buszbaleset sofőrjének

Az áldozatok hozzátartozói fekete pólóban jelentek meg a bíróságon, amin a balesetben elhunytak képei voltak. A tragédiában 17-en haltak meg köztük több gyerek.

56-an utaztak a buszon, amikor egy felüljáró betonpillérének ütköztek.

A sofőr mindvégig azt szerette volna, ha nem adják ki Olaszországnak, hanem itthon töltheti le azt a 6 éves büntetést, amit korábban a velencei bíróság szabott ki rá. Ennek az olasz döntést vizsgálta meg a magyar bíróság, és amennyiben a hazai rendszernek megfelel, és jogerőssé válik, akkor a férfi Magyarországon vonulhat börtönbe.

A sofőrről kiderült, hogy betegsége miatt a baleset időpontjában nem is vezethetett volna.

A szabadságvesztés fokozata a legenyhébb azaz fogház. A bírónő hangsúlyozta, hogy ez nem ítélet, hanem végzés, amit az ügyész a terhelt és védője is tudomásul vett, ezzel pedig jogerőssé vált. Az 5 éve bekövetkezett 17 halálos áldozatot követelő baleset okozója,V. János a mai nappal meg is kezdte letölteni jogerősen kiszabott 6 éves fogházbüntetését, amelyből legkorábban 4 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!