2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Radar

Radar - 40 éves jubileumát ünnepli a Miskolci Állatkert

40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Miskolci Állatkert. A létesítmény közösségi finanszírozásból valósulhatott meg. Eleinte vadasparkként hazánk élővilágát mutatta be, ma már ugyanakkor 120 állatfaj otthona a terület.

  • Radar - 40 éves jubileumát ünnepli a Miskolci Állatkert

A Miskolchoz tartozó Csanyik-völgyben már Nagy Lajos király idejében is vadaskert működött. 40 évvel ez előtt pedig közösségi finanszírozással nyitotta meg kapuit az akkor még vadasparkként működő létesítmény.

A hazai és külföldi állatkertekkel létrejött kapcsolatnak köszönhetően aktívan ki tudják venni a veszélyeztetett fajok megmentéséből a részüket. Idén például egy kis perzsa leopárd született, aki a Ramin nevet kapta a látogatók szavazatai alapján. Ő 1-2 éven belül egy másik állatkertbe kerül majd. Két évvel ez előtt pedig az egyik itt nevelkedett európai bölény borjút szabadon tudtak engedni. Ő ma már Bulgáriában egy szabadon élő csordának a tagja. Az állatkertben folyamatosak a fejlesztések is.

A legutóbb átadott Száhel nevű épület az elsivatagosodásra hívja fel a figyelmet, hiszen az oroszlánok és a sivatagi hiúz kapott helyet benne. A két faj pedig nagyon másként reagál az elsivatagosodásra. Az állatkertekben egyébként a megfelelő takarmányozás az egyik legfontosabb kérdés.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint biztonságban vannak a békepárti politikusok a világban?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!