2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - 4 éve süllyedt el a Hableány

Négy évvel ezelőtt történt a Hableány tragédiája. A turistahajót a Margit hídnál egy nagy szállodahajó temette maga alá.

  • Radar - 4 éve süllyedt el a Hableány

A hableány fedélzetén 35-en utaztak, csak 7-en élték túl a balesetet. Az áldozatok nagy része dél koreai turista volt, rajtuk kívül két fős magyar személyzet, a hajó kapitánya és egy matróz halt meg. Budapest rendőrfőkapitánya egy vízre helyezett koszorúval emlékezett.

A Margit híd lábánál, a Hableány sétahajó katasztrófájának emlékművűnél a Dél - Kóreai feliratkövetség tartott megemlékezést. Idézzük fel mi is történt azon a tragikus májusi éjszakán.

A Hableány balesete 2019. május 29-én valamivel este 9 óra után történt. A Viking Sygin szállodahajó a Margit híd előtt gyorsítani kezdett, és maga alá gyűrte a nála jóval kisebb vízi járművet, a Hableányt.

A sétahajó fedélzetén 35-en utaztak. Csupán 7-en élték túl az ütközést, 25-en köztük a két fős magyar személyzet a Dunában lelte halálát. Egy középkorú dél koreai nőt azóta sem találnak.

A baleset 4 éves évfordulóján a helyszínen részt vett az áldozatok néhány hozzátartozója is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!