2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Radar

Radar - 4 éve süllyedt el a Hableány

Négy évvel ezelőtt történt a Hableány tragédiája. A turistahajót a Margit hídnál egy nagy szállodahajó temette maga alá.

  • Radar - 4 éve süllyedt el a Hableány

A hableány fedélzetén 35-en utaztak, csak 7-en élték túl a balesetet. Az áldozatok nagy része dél koreai turista volt, rajtuk kívül két fős magyar személyzet, a hajó kapitánya és egy matróz halt meg. Budapest rendőrfőkapitánya egy vízre helyezett koszorúval emlékezett.

A Margit híd lábánál, a Hableány sétahajó katasztrófájának emlékművűnél a Dél - Kóreai feliratkövetség tartott megemlékezést. Idézzük fel mi is történt azon a tragikus májusi éjszakán.

A Hableány balesete 2019. május 29-én valamivel este 9 óra után történt. A Viking Sygin szállodahajó a Margit híd előtt gyorsítani kezdett, és maga alá gyűrte a nála jóval kisebb vízi járművet, a Hableányt.

A sétahajó fedélzetén 35-en utaztak. Csupán 7-en élték túl az ütközést, 25-en köztük a két fős magyar személyzet a Dunában lelte halálát. Egy középkorú dél koreai nőt azóta sem találnak.

A baleset 4 éves évfordulóján a helyszínen részt vett az áldozatok néhány hozzátartozója is.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!