2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar - 32. Tusványos fesztivál

32 éve már, hogy fiatal politikusok 1990-ben megszervezték az akkor még Bálványosi Szabadegyetemet. A 32 év alatt a magyarság számára megkerülhetetlenné vált az eseménysorozat. A Kárpát-medencei szellemi műhely, ma már találkozóhellyé vált, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes programokat.

  • Radar - 32. Tusványos fesztivál

A tusványosi diáktábor, szabadegyetem, és fesztivál az elmúlt 32 évben mérföldkővé vált a magyarság életében.

1989-ben több fiatal magyar és erdélyi politikus a románok és magyarok közötti párbeszéd lehetőségeként alapították meg a Szabadegyetemet. Az első eseményt 1990-ben tartották. A Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye az évek alatt egy színes fesztivállá nőtte ki magát.

Naponta több mint 16 ezer tusványosozót fogad be a völgy, ami minden évben rengeteg programmal jelentkezik, egyre több érdeklődőt csábítva az együtt töltött időre. Minden korosztály megtalálja a számára leginkább megfelelő eseményt Tusványoson.

A fesztivál sokak számára útmutatást is ad a jövőre nézve.

A kormányfő minden évben egyfajta programbeszédet tart. Elemzi a világban és a Magyarországon zajló folyamatokat és felvázolja a következő időszak irányvonalait, feladatait. Beszédei meghatározzák, tematizálják a következő év közbeszédét.

Tusványoson idén a békéről szól minden. "Békét ad a találkozás, az önfeledt szórakozás, a hideg sör, az üdítő árnyék, a fenyves illata, az ölelés, a zene, a hajnali csend, a hegyeket eltakaró leszállt köd." - írják a szervezők.

A HírTV-n folyamatosan tudósítunk a Bálványosi Szabadegyetemről, interjúkat, beszámolókat láthatnak műsorainkban, szombaton 10 órától pedig élőben láthatják Orbán Viktor beszédét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!