2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

Radar - 120 nap alatt 120 félmaraton

120 nap alatt 120 félmaraton. Újabb emberfeletti teljesítmény a magyar Forest Gumpként is ismert Piringer Lászlótól. Az ultrafutó ezzel a Guinness rekordok könyvébe szeretne bekerülni. Mi pedig megörökítettük az utolsó kilométereket.

  • Radar - 120 nap alatt 120 félmaraton

Meglepő, de László mindössze pár éve kezdett csak el mozogni, először fogyókúrás céllal, mára viszont már ultra távokat teljesít. Többször láthatták itt a Radarban is, tavaly például 24 órát futott egyhuzamban a Margitszigeten. Két éve pedig 5005 kilométert tett meg 78 nap alatt Los Angelestől New Yorkig.

"Minden évben csinálok valamilyen kihívást. De most úgy gondoltam, hogy talán egy kicsit egyszerűbb hülyéskedést kéne csinálnom, mert nem tudok utazni, egy 8 hónapos babánk van, és nem szeretném itt hagyni a családot. Viszont szeretnék valamit csinálni, ami motivál engem is és másokat is. Ezért kitaláltam ezt a futópadot, kinéztem a világrekordot" - mondta stábunknak Piringer László.

Ahhoz, hogy érvényes legyen a rekord, minden egyes félmaratonról videófelvételt kell készíteni, az elejétől a végéig. Szigorúak a szabályok: mind a 120 alkalommal 2 tanú is köteles jelen lenni és ellenőrizni a futást.

Talán meglepő, de a rekordra mindössze egy hetet készült az atléta. Annyit edz ugyanis minden nap, hogy fizikailag készen állt, sokkal inkább mentálisan jelentett nagy kihívást a kísérlet.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!