2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:55

Radar

Radar - 100 nappal a tisztavatás előtt

A Ludovika Fesztivál május 11. és 13. között az Orczy parkban más nevén a Ludovika kampuszon várja a honvédelem és rendvédelem iránt érdeklődőket. A hazai tisztképzés 1872-ben kezdődött itt, Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia néven, amely egészen 1945 -ig működött. 2014 óta megújult formában folyik a képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretein belül, aminek ezúttal egy hagyományteremtő fesztiváljára látogattunk el.

  • Radar - 100 nappal a tisztavatás előtt

A hagyományok szerint a honvédtisztképzés lezárásának fontos mérföldköve a 100 nappal az ünnepélyes tisztavatás előtti ünnepség, mely a szombati napon, a háromnapos Ludovika fesztivál keretében zajlik.

A hivatásrendek világát a nagyközönséghez is igyekeznek közelebb hozni. Szabadegyetemi előadásokkal, könnyűzenei programokkal, valamint rendészeti és soha nem látott honvédségi bemutatókkal várják ebben a 3 napban az ide látogatókat.

A biztos jövőt nyújtó katonai pálya több szempontból is előnyös. De az anyagiak nem elegek, ehhez a pályához belső motiváció is szükséges.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pedig a 2024- szuverén nemzetek Európája kérdésére alapozva beszélt az EU jövőjéről teltház előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!