2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Úgy tűnik korábban jön vissza a vírus

Szigorúbb beutazási feltételek és lassuló fővárosi közlekedés. Ezek voltak a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának mai témái. A vendégek pedig, Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet vezető elemzője és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke

  • Plusz-mínusz: Úgy tűnik korábban jön vissza a vírus

Nem szabad engednünk, hogy behurcolják a vírust Magyarországra, ezért a kormány az operatív törzs javaslatára úgy döntött, hogy szigorítja a határátlépést az országba - mondta el Gulyás Gergely vasárnap, a rendkívüli sajtótájékoztatón:

"Ha sárga vagy piros jelzéssel besorolt ország területéről lép be magyar állampolgár, akkor a határon egészségügyi vizsgálatnak esik alá, ha ez a fertőzés gyanúját igazolja, akkor automatikusan karanténba kell vonulnia, 14 napra. Ha a határon történő egészségügyi vizsgálat nem igazolja a fertőzés gyanúját akkor is karanténba kell vonulni, ez alól kivétel az, ha megelőző 5 napban 48 óra időkülönbséggel 2 negatív tesztet tud igazolni, hitelt érdemlően, okirati formában. Ha ilyen nincsen, akkor kötelező karanténba vonulni, a karanténba vonulás 14 napokig tart, kivéve, ha ezt a két tesztet elvégzik, itt is 48 óra különbségre van szükség. A sárga és a vörös besorolás között magyar állampolgár esetén az a különbség, hogy sárga országból való érkezés esetén az első negatív teszt után szabadulhat a karanténból, de a második tesztet is végre kell hajtani, meg kell csinálni, és ha az negatív akkor természetesen folytatni kell a karanténban a hátralevő napokat, ha vörös az ország akkor 2 negatív eredményre van szükség ahhoz, hogy magyar állampolgár karanténból szabaduljon."

Hogy látjátok, jó vagy túlzó döntés született? – kérdezte Kis Kornélia, műsorvezető.

Korán jön vissza a vírus úgy tűnik. Mindenki azt mondta, hogy a második hullám az ősz környékén fog megérkezni és arról szólnak a hírek, hogy a mi szempontunkból a Balkán környékén erősödik a nyomás, ugye még Szerbiától és Horvátországtól is délre, ők már meghozták az intézkedéseket (…) azt látjuk, hogy a magyar egészségügyi rendszer és a védekezés jól vizsgázott így tényleg azt kell kordában tartani, hogy ne hurcolják be a vírust és azt gondolom, hogy ez egy felelős lépés a kormányzat részéről és én azt vélelmezem, hogy a magyar állampolgárok, akik külföldre utaznak együttműködőek lesznek ebben a tekintetben, bár tegyük hozzá, hogy azért fárasztó volt ez a három hónap, ezt ismerjük el, amíg ez az önkéntes vagy részleges kötelező karantén jelen volt Magyarországon. Az emberek szívesen utaznának természetesen, itt a remek alkalom, hogy a belföldi turizmust kicsit felpörgesse az ország

-          mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Bízzunk abban, hogy Magyarországon nem fog romlani a helyzet, én minden szigorításnak lelkes híve vagyok, mert azt gondolom, hogy ez járvány is jól bizonyítja, hogy globális világban élünk, az emberek jönnek-mennek, ha akarjuk, ha nem. Nyilván nem lehet lezárni Közép-Európa kellős közepén egy országot (…) Azt gondolom, hogy meg kell tanulnunk együtt élnünk ezzel a dologgal. Én azt látom, hogy hosszabb távon kicsit megváltozik az életünk és ehhez hozzá kell igazítanunk a hétköznapjainkat. Szerintem ebből a szempontból a magyar állampolgárok és a közép-európai állampolgárok jobban vizsgáztak, mint a nyugat-európaiak, talán azért mert a szocializmus időszakában egy fegyelmezettebb világban éltünk, ahol hozzá vagyunk szokva, ha azt mondják, az én korosztályom mindenképpen, hogy valami így legyen, akkor csak a legrebellisebbek tesznek másként (…)

-          mondta Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!