2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Plusz-mínusz: Szereptévesztésbe került Márki-Zay Péter

Hír TV

2020. július 2., csütörtök 17:56

A Hír TV Plusz-mínusz című vitaműsorában többek között szó esett arról, hogy az operatív törzs mai ülésén arról döntött, hogy Magyarország a szerbeken kívül nem enged be nem uniós állampolgárokat. De mindezen túl foglalkoztak azzal is, hogy a Nézőpont Intézet szerint Orbán Viktor a járványkezelés nyertese, és amellett sem mehettek el szó nélkül, hogy az ellenzéki oldalon újra elindult a miniszterelnök-jelölti casting. Ma Kacsoh Dániel és Kósa András ütköztették a véleményüket. A műsorvezető Kis Kornélia volt.

Jó döntést hozott az operatív törzs – tette fel a kérdést Kis Kornélia vendégeinek.

Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője leszögezte, hogy a bizalom meglehet az operatív törzs felé, hiszen a védekezés első szakaszában azt láttuk, hogy az általuk javasolt intézkedések beváltak. Annak pedig egy üzenet értéke van, hogy a magyar miniszterelnök ismét ellátogatott az operatív törzs ülésére, hiszen ez arra utal, hogy egy olyan helyzet állt elő, amikor megint dönteni kell, határozni kell valamiről.

A kormány továbbra is óvatos, és idehaza prioritást élvez a biztonság, még ha az szembe megy a brüsszeli elvárásokkal is

– hívta fel a figyelmet a lapszerkesztő.

Kósa András, a Népszava újságírója a mai történésekkel kapcsolatban azt mondta, hogy benne a népmesei okos lány történetét idézték fel, hiszen a miniszterelnök hozott is, meg nem is, hiszen az unió csak egy kérést fogalmazott meg a tagországok felé.

Ezt követően szó esett arról is, hogy Orbán Viktor a járványkezelés nyertese, a társadalom 62 százaléka elégedett a miniszterelnök munkájával, a Fidesz pedig a teljes lakosság 42 százalékának a támogatását tudhatja maga mögött. Kacsoh Dániel ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy

a migráció kérdésében állt már elő hasonló helyzet, amikor a Fideszt támogatók táborán túl is kialakult egy olyan réteg, akik elismerték a miniszterelnök és a kormány munkáját.

A Magyar Hírlap lapszerkesztője kiemelte, a kormány jelesre vizsgázott a járvány elleni védekezés első szakaszában.

Kósa András emlékeztetett arra, hogy idehaza nem tapasztaltunk apokaliptikus jeleneteket a kórházakban, de nem volt szükség drasztikus intézkedésekre sem, és szerencsére a halálozás sem volt kiugró a járvány első szakaszában, ezért kijelenthető, hogy a kormánynak az a stratégiája bevált, hogy el kell laposítani a járványgörbét – magyarázta a Népszava újságírója, majd hozzátette, hogy a járványügyi védekezésnek voltak kritikus elemei is. Ilyen volt többek között a kórházi ágykiürítésének ügye is – hangzott el.

A vitaműsor utolsó témájában a vendégek a már most elrajtolt miniszterelnöki-castingot feszegették. Kis Kornélia felidézte, hogy a napokban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere is bejelentkezett jelöltnek az ATV műsorában. Kacsoh Dániel Márki-Zay elbizakodottságát erőteljesen letörve kijelentette, hogy

már most borítékolható, hogy a Csongrád-Csanád megyei mezőváros polgármestere biztos nem lesz listavezető az ellenzéki térfélen. Hiszen sem hátországa, sem karizmája nincs, de az integritás terén is komoly hátrányokkal indul más jelöltekkel szemben.

Kósa András csatlakozni tudott az előtte szólóhoz. Elmondta, hogy bár Márki-Zay üstökösként berobbant a magyar közéletbe azzal, hogy kétszer is nyerni tudott a jobboldali bástyaként számon tartott megyei jogú városban, azonban egyre inkább az körvonalazódik nála, hogy szereptévesztésbe került, és az utóbbi időben kiszorult a nyilvánosságból.

De jelen pillanatban Karácsony Gergelynek is egyre kevesebb esélye van arra, hogy 2022-ben listavezetővé válhasson

– hangsúlyozta az újságíró.

Teljes adás:

Hír TV