2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Nemzeti egységet felállító beszéd volt a miniszterelnök évértékelője

A Plusz-mínusz mai vendégei Nagy József, a 24.hu újságírója és Tóth Erik, a Nézőpont intézet elemzője. Az első téma Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi évértékelője.

  • Plusz-mínusz: Nemzeti egységet felállító beszéd volt a miniszterelnök évértékelője

A miniszterelnök a trianoni döntés 100. évfordulójáról is megemlékezett a 22. alkalommal tartott évértékelő beszédében. Orbán Viktor azt mondta, minden felemelkedés alapja a nemzeti önbecsülés visszaállítása. A miniszterelnök szerint a siker kulcsa az volt, hogy az elmúlt időszakban a kormány nem maradt magára, és a fontosabb kérdésekben egyeztetni tudtak a magyar emberekkel.

 „Én úgy gondolom, hogy egy nemzeti egységet felállító beszéd volt ez is, mint ahogy az elmúlt 22 évben mindig arra törekedett a miniszterelnök, illetve pártelnök, hogy valamilyen olyan témát megpróbáljanak közbeszédnek feldobni a következő egy évre vonatkozólag, ami mentén majd el fog válni, hogy kik azok, akik mind a politikai, mind pedig a párt palettán ezekben a kérdésekben különböző pozícióikat tekintve inkább a nemzeti kérdések komolyanvételével, vagy azok nem komolyanvételével fognak foglalkozni”

- mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint az is nagyon szimbolikus volt, hogy bár Fekete-Győr András vagy Gyurcsány Ferenc pártelnökökként megtartották már idén az évértékelő beszédeiket, egy olyan magas labdát, mint a Trianoni békediktátum századik évfordulója, nem tudtak leütni.

„Ha visszaemlékszünk akár hat hónappal ezelőttre, a Fideszben nem csak Orbán Viktor, hanem számos vezető fideszes politikus is arról beszélt, hogy az egész klímavédelem az egy liberális hiszti. Aztán ahogy a különböző felmérések kimutatták, hogy Magyarországon főleg a fiataloknak fontos az, hogy mi történik a globus-on és nem csak az fontos, hogy éppen a határainkon belül vagy éppen a határainkon túl nyúló magyarsággal mi történik azokat próbálja ezzel megszólítani, erős csúsztatásokkal egyébként”

- fogalmazott Nagy József, a 24.hu újságírója.

Teljes vita: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!