2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Németországban minden médiumból az érzékenyítés ömlik

Továbbra is kitart a lengyel-magyar páros a vétó mellett, amiben úgy tűnik, társakra is találhat, Orbán Viktornak újabb levélben kellett reagálnia a magyar kormány sértegetését követően, illetve a Bizottság elnöke, Ursula von de Leyen a külső határok fokozott ellenőrzéséről beszélt. Többek között ezekről is szó esett a keddi Plusz-mínuszban.

  • Plusz-mínusz: Németországban minden médiumból az érzékenyítés ömlik

"(..) Rugalmasan változik majd az Európai Unió és az Európai Parlament álláspontja is. (...) Németország az egyik legerősebb EU-tagállam - mondta Pindroch Tamás. Magyarország és Lengyelország is ragaszkodik az álláspontjához és biztosan lesz valami, szerintem a közeli napokban" - tette hozzá a Figyelő főmunkatársa.

"Ha Merkel azt mondja, hogy mindenkinek kell kompromisszumot kötnie, abban Orbán Viktor is benne van" - reagált Nagy József. (...) Az elszigetelődéssel kapcsolatos kérdésre a 24.hu újságírója egyértelműen igennel válaszolt, szerinte Magyarország és Lengyelország elszigetelődik az EU-n belül. Nem így látja a Figyelő főmunkatársa, szerinte szó sincs erről.

Az Európai Parlament megtorpedózhatja az egészet, de akkor azzal is számolnia kell, hogy az EU-ban nem lesz költségvetés. Az tény, hogy ketten vétóznak, de a visegrádi országok álláspontja negyjából megegyezik a magyar állásponttal - tette hozzá Pindroch. 

Németországban minden médiumból az érzékenyítés ömlik. A szabad sajtó nálam ott kezdődik, ami Magyarországon van. (...) - fejtette ki Pindroch Tamás. A műsor második részében sem kerültek közelebb az álláspontok a műsor vendégei között.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!