2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Nem rendszert kell építeni, hanem korszakot

  • Plusz-mínusz: Nem rendszert kell építeni, hanem korszakot

Háborút nem, de fontos csatát nyertünk Brüsszelben – így kommentálta a maratoni EU-csúcs végeredményét a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint még tíz évig is eltarthat a liberálisok elleni küzdelem.

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője és Nagy Ervin, a XXI. század Intézet kutatója voltak Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei, Plusz-mínusz című politikai vitaműsorunkban.

„Egyetértek azzal, hogy Orbán Viktor évek óta arról beszél, hogy nem rendszert kell építeni, hanem korszakot kell építeni. Ezekből a szavakból is az derült ki, hogy nagyobb távlatokban gondolkodik a miniszterelnök, olyan hosszútávú célokat fogalmaz meg az ország számára, amelyek főleg társadalomfilozófiai vagy társadalompolitikai célok. Ugye ilyen a családnak a megerősítése, ilyen a bevándorlás elleni fellépés vagy ilyen, egy olyan demokráciának a kiformálása, megerősítése, ami nem feltétlenül liberális értékekkel van feltöltve, hanem sokkalta inkább kereszténydemokrata értékeket képvisel. Ő erre tette fel a hivatását, ezért szolgálja a nemzetet és ugyanezt nyilvánította ki ebben az interjúban is.”

- jegyezte meg Nagy Ervin, a XXI. század Intézet kutatója.

„Én arra számítok, hogy a bevándorlásellenes politikai pártok vélhetően egyre nehezebben tudnak majd boldogulni Nyugat-Európában, hiszen, ahogy telik-múlik az idő, egyre több egykori migráns muzulmán lesz szavazópolgár is Nyugat-Európában.”

- mondta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!