2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Michael Roth egy visszaeső, Magyarország- ellenes figura

Antiszemitizmussal vádolja Magyarországot a német külügyi államtitkár. Erről vitatkozott a Plusz-mínuszban, Horn Gábor és Boros Bánk Levente.

  • Plusz-mínusz: Michael Roth egy visszaeső, Magyarország- ellenes figura

A külügyminiszter bekérette Németország nagykövetét Michael Roth kijelentései miatt. Ezzel kapcsolatban tette fel első kérdését a műsorvezető vendégeinek, miszerint érzékeltek elvaduló antiszemitizmust Magyarországon?

Horn Gábor a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint el lehet azon gondolkodni, amit Michael Roth mondott, bár önmagában a zsidó lét nem fenyegetett Magyarországon, de a rasszizmus igenis itt van és az antiszemitizmus is a közbeszéd szintjén, a napi életünkben igenis jelen van.

Ezzel szemben a Médianéző Kft. ügyvezetője, Boros Bánk Levente azt mondta, hogy több kérdést kell tisztába tenni. Egyik maga a beszélő,

Michael Roth ugyanis egy visszaeső, Magyarország-ellenes figura. Mindent képvisel, amit Magyarország nem képvisel.

(..) Nem ez volt az első alkalom, hogy Magyarországgal szemben támadó kijelentéseket tett, melyek tényszerűen sem igazak. (…) Az elmúlt 30 évben az antiszemitizmus egy politikai fegyverré vált. (…) Michael Roth egy olyan antiszemita kártyát húz ki, ami Magyarországon jelen pillanatban nem lehet téma.

A vitát teljes egészében itt nézhetik vissza: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!