2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Megpróbálták megosztani a lengyel-magyar szövetséget

Egy friss, Európai Bizottság által tett javaslat értelmében több mint 30 millió, már Európában élő migráns kaphatna szavazati jogot és lakhatást, így lassan mindenki rájöhet, mi is a jogállamisági harc igazi tétje, úgy tűnik, korán örült az ellenzéki sajtó a lengyel miniszterelnök-helyettes vétóval kapcsolatos kijelentésének, hiszen a lengyel miniszterelnök továbbra is kiáll magyar szövetségese mellett. A pénteki Plusz-mínuszban többek között ezeket a kérdéseket érintette Trombitás Kristóf két vendégével Nagy Attila Tibor politikai elemzővel és Nagy Ervinnel, a XXI. Század Intézet kutatójával.

  • Plusz-mínusz: Megpróbálták megosztani a lengyel-magyar szövetséget

A Plusz-mínuszt a Bizottság migránsokat érintő elképzeléseivel kezdték, erről beszélt Orbán Viktor is péntek reggeli rádióinterjújában.

"Olvastam ezt a jelentést, illetve stratégiai anyagot, szó szerint nem szerepel benne a szavazatijog megadása. Az szerepel benne, hogy politikai részvételt kell biztosítani a migránsoknak – amelybe kétségtelenül beleérthető a szavazatijog is – kezdte Nagy Attila Tibor. Az azonban igaz, hogy hosszabbtávon a migránsok egyre nagyobb szeletet harapnak ki az adott ország lakosságából, így tudják befolyásolni a politikai életet"

- tette hozzá a politikai elemző

"Vannak Európában olyan tagállamok, ahol nem kell állampolgárnak lenni, elegendő csak a lakcím bizonyos jogokhoz – mondta Nagy Ervin. Ezek az emberek zömmel a baloldali pártokra fognak szavazni. (..) Maga a javaslat jól  illeszkedik abba a tervbe, amit az elmúlt 5 évben a bevándorláspárti politikusoktól hallhattunk. Ezentúl jól illeszkedik a Soros György által folyamatosan publikált tervekhez, mely szerint integrálni kell a bevándorlókat"

– fűzte hozzá a XXI. Század Intézet kutatója.

"Egyelőre korai volna kijelenteni, hogy a lengyel kormány eltávolodik a magyar szövetségestől. ( …) Orbán Viktor nehéz helyzetbe került, a Szájer-ügy rontotta Orbán Viktor tárgyalási helyzetét az unióban"

– mondta  Nagy Attila. (…) A politikának része a zsarolás.

 "(…) A németek vagy az Európai Bizottság megpróbálta megosztani a lengyel-magyar dac- és védszövetséget"

– reagált Nagy Ervin.

 A műsor végén az ukrán helyzet is szóba került.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!