2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Manfred Weber itt, nálunk ne akarjon kivizsgáltatni semmit

Manfred Weber szerint Magyarországnak engedélyeznie kell egy független vizsgálatot az úgynevezett Pegasus-ügyben. Az Európai Néppárt, a Fidesz egykori pártcsaládjának európai parlamenti frakcióvezetője a felvetésben egyébként csak hazánkat emelte ki, noha mindenki tudja, hogy egy nemzetközi lehallgatási ügyről van szó. A téma kapcsán M. Dobos Marianne műsorvezető Breuer Pétert, a Heti TV főszerkesztőjét és Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértőt kérdezte.

  • Plusz-mínusz: Manfred Weber itt, nálunk ne akarjon kivizsgáltatni semmit

Breuer Péter úgy gondolja, ha jogszerűen használnak egy ilyen szoftvert, akkor az azt a célt szolgálja, hogy megvédjék a lakosságot, hiszen az alkotmány is kimondja az államnak kötelessége megvédenie a polgárokat.

A Heti TV főszerkesztője egyébként úgy gondolja, Manfred Webernek nincs joga felvetni a Pegasus-ügyben ilyen, Magyarországgal kapcsolatos gondolatot, mert – mint fogalmazott – a néppárti politikus

„azt sem tudja, hogy hol van (…) annyi hülyeséget hordott össze az elmúlt évek alatt, hogy a nem létező hajszálaim az égnek állnak, ő ne akarjon kivizsgálni semmit, hiszen ez egy nemzeti ügy, hogy a nemzet, miként védi meg saját magát és polgárait”.

Breuer Péter - aki szakértőkkel is egyeztetett a Pegasus-üggyel összefüggésben - kiemelte, egy ilyen kémprogram egyébként nem hagy nyomot maga után.

Az egész témáról azokat szakemberek kell megkérdezni, akik a programot készítették, ők pontosan meg tudják mondani - ha akarják -, hogy hagy-e valamilyen nyomot – erről már Kis-Benedek József beszélt.

Hozzátette: ez a szoftver kettős célra készült, az egyik a terrorizmus elleni küzdelem, a másik pedig a szervezett bűnözés köreinek a lehallgatása, ha valaki ettől eltérő célra használja, akkor az azt jelenti, hogy az nem rendeltetésszerű.

Manfred Weber felvetésével kapcsolatban a biztonságpolitikai szakértő megjegyezte,

nem az ő illetékessége, hogy az ügyet Magyarországnak miként is kell kezelnie, ez a magyar hatóságoknak is a feladata.

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!