2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Plusz-mínusz: Lesz korlátozó intézkedés, főleg a határátlépés tekintetében

Hír TV

2020. július 9., csütörtök 17:54

Szigoríthatják a Btk.-t a Kaleta-ügy kapcsán - jelentette be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A Nézőpont Intézet felmérése szerint kockázatos az ellenzéki közös lista. A Plusz-mínusz mai vendégei Kósa András, a Népszava újságírója és Kovács András, az Origo újságírója voltak.

 

Emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma a környező országokban. Nem zárható ki, hogy újabb szigorítások lesznek. Mire számítotok? – kezdte a beszélgetést a Plusz-mínusz műsorvezetője.

„A kormány eddig is a lehető leggyorsabban lépett. Azt gondolom, hogy most is lesz valami korlátozó intézkedés, főleg a határátlépés tekintetében. (…) Érdemes megnézni, hogy a környező országokban mi zajlik”

– mondta Kovács András, az Origo újságírója.

 "Nagyon nehéz dolga lesz a kormánynak, főleg itt a nyaralások idején. Sokan foglaltak külföldre szállást és, ha most azzal szembesülnek, hogy nem mehetnek el, akkor lesz egy csomó elégedetlen ember. Ezzel a kormánynak számolnia kell és azzal a riasztó számadatokkal is számolnia kell, amit Gulyás Gergely sorolt fel"

– fejtette ki Kósa András. A Népszava újságírója hozzátette:

"Sajnos ez nem a második hullám kezdete, ez még az elsőnek a vége."

A műsor folyamán kifejtették véleményüket a vendégek a jövő csütörtöki EU-s tanácsülésről is, ahol szóba kerül majd az a 750 milliárd eurós kölcsön is, amiről a magyar kormány azt szeretné, hogy ne egyenlőtlenül osszák el. Megvalósulhat ez vagy a gazdag országok megint jobban járnak? Emellett a Btk. szigorítása is téma volt.

Teljes adás:

Hír TV