2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Plusz-mínusz: Kinek ezért, kinek azért, de nem volt meglepő Orbán Viktor bejelentése

2021. július 21., szerda 18:20

Népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelemről. A momentumos Cseh Katalin tagadja, hogy családi vállalkozásuk milliárdos nagyságrendű uniós támogatást kapott volna, megszületett az idei jogállamisági jelentés, és nyakunkon a negyedik hullám? A HírTV stúdiójában Kósa András és Kovács András. Műsorvezető: Kis Kornélia.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - ezt a miniszterelnök jelentette be közösségi oldalán. A népszavazáson öt kérdést tesznek fel. Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban, és Brüsszel emiatt támadja Magyarországot.

Kis Kornélia műsorvezető felvezetőjére, valamit arra, hogy mennyire volt meglepő a kormányfő bejelentése, Kósa András azt válaszolta, semennyire. A Népszava újságírója szerint a kormány a lehallgatási botrányról kívánja elterelni a figyelmet, hiszen – tette hozzá – olyan ügyről van szó, amibe adott esetben kabinetek buknak bele. Úgy véli, a kormány érzi azt, hogy komoly politikai válságot is előidézhet a lehallgatási botrány.

Ez a kérdés teljesen felesleges, hogy megkérdezzék az emberek véleményét, hiszen a nemzeti konzultációba is beletették, így felesleges, hogy futnak még egy kört

– jelentette ki.

Kovács András, az Origo újságírója Kósa Andrással ellentétben úgy gondolja, hogy a bejelentett referendumnak semmi köze a vélt lehallgatási ügyhöz.

A népszavazás azért nem meglepő, mert jól látható, hogy a gyermekvédelmi törvényt Brüsszelben el akarják töröltetni valamilyen úton-módon, úgy, hogy hozzákötik az uniós pénzekhez, a helyreállítási alaphoz. A nemzeti konzultációban valóban benne van, de az semmilyen jogi kötőerővel nem bír

– mutatott rá.

Teljes adás: 

HírTV