2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Kinek ezért, kinek azért, de nem volt meglepő Orbán Viktor bejelentése

Népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelemről. A momentumos Cseh Katalin tagadja, hogy családi vállalkozásuk milliárdos nagyságrendű uniós támogatást kapott volna, megszületett az idei jogállamisági jelentés, és nyakunkon a negyedik hullám? A HírTV stúdiójában Kósa András és Kovács András. Műsorvezető: Kis Kornélia.

  • Plusz-mínusz: Kinek ezért, kinek azért, de nem volt meglepő Orbán Viktor bejelentése

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - ezt a miniszterelnök jelentette be közösségi oldalán. A népszavazáson öt kérdést tesznek fel. Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban, és Brüsszel emiatt támadja Magyarországot.

Kis Kornélia műsorvezető felvezetőjére, valamit arra, hogy mennyire volt meglepő a kormányfő bejelentése, Kósa András azt válaszolta, semennyire. A Népszava újságírója szerint a kormány a lehallgatási botrányról kívánja elterelni a figyelmet, hiszen – tette hozzá – olyan ügyről van szó, amibe adott esetben kabinetek buknak bele. Úgy véli, a kormány érzi azt, hogy komoly politikai válságot is előidézhet a lehallgatási botrány.

Ez a kérdés teljesen felesleges, hogy megkérdezzék az emberek véleményét, hiszen a nemzeti konzultációba is beletették, így felesleges, hogy futnak még egy kört

– jelentette ki.

Kovács András, az Origo újságírója Kósa Andrással ellentétben úgy gondolja, hogy a bejelentett referendumnak semmi köze a vélt lehallgatási ügyhöz.

A népszavazás azért nem meglepő, mert jól látható, hogy a gyermekvédelmi törvényt Brüsszelben el akarják töröltetni valamilyen úton-módon, úgy, hogy hozzákötik az uniós pénzekhez, a helyreállítási alaphoz. A nemzeti konzultációban valóban benne van, de az semmilyen jogi kötőerővel nem bír

– mutatott rá.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!