2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Kettős mérce az Európai Parlamentben?

Folytatódott az unióban a Magyarországgal szembeni boszorkányüldözés. A témáról a Plusz-mínuszban Szarvas Szilveszter két vendégével Farkas Örssel, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatójával és Pulai Andrással, a Publicus Intézet ügyvezetőjével vitatkozott.

  • Plusz-mínusz: Kettős mérce az Európai Parlamentben?

Szerdán vette kezdetét a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni jogállamisági vita az Európai Parlamentben a szokásos felszólalókkal, többségében magyar ellenzéki politikusokkal. Ugyanazokat hangoztatták, mint korábban is, miszerint Orbán Viktor leépítette a jogállamiságot, 10 éve lopja az uniós pénzeket – ez utóbbit például Molnár Csaba a DK uniós képviselője mondta, aki azt is kifejtette, hogy Orbán Viktornak az-az egyetlen programpontja, hogy lop…lop és lop. A műsorvezető egy Tamási Áron idézettel zárta a felvezetőjét, miszerint „Az embernek egyetlen szülőföldje van, de sok kötelessége”. Ez igaz az ellenzéki politikusainkra is?

Biztos vagyok abban, hogy ezt a bölcs mondatot mindenki magáénak teszi, akinek magyar szív dobog a mellkasában – reagált Szarvas Szilveszter kérdésére elsőként Pulai András. Bár ez nem jelenti azt, hogy az ország vezetőivel szemben nem lehet kritikusnak lenni, szerintem lehet, bár túlzásnak gondolom – mondta a Publicus Intézet ügyvezetője. Hozzátette, egy új kétharmad formálódott az Európai Parlamentben. Úgy gondolom, hogy Orbán Viktor most egy fokkal nagyobb bajban van az Európai Parlamentben, mint amiben korábban volt. Sokkal több ellensége lett, mint amennyi eddig volt.

 

Ezzel szemben Farkas Örs véleménye az volt, hogy szabálytalanul indították el az eljárást Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. A miértekre részletes választ adva a Plusz-mínuszban.

 

Nem örülnék annak, ha lenne kettős mérce - mondta Pulai a műsorvezető azon kérdésére, hogy ismét kettős mércéről beszélhetünk-e a döntéssel kapcsolatban?

A műsor két vendége egy dologban viszont egyetértett, miszerint az Európai Uniónak nagyon egzakt szabályrendszere nincsen arra, hogy mi az, ami demokratikus és mi az, ami nem demokratikus, és ez egy probléma!

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!