2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Karácsonynak meggyűlik a baja kritikusaival

A műsor mai vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. A szerdai Plusz-mínusz első témája a kitörésnapi megemlékezés volt és az akkor történtek, amelyen a HírTV híradója is forgatott. Az elkészült anyagot Karácsony Gergely főpolgármester kifogásolhatónak tartja és bejelentette, hogy emiatt bojkottálja a Hír Televíziót.

  • Plusz-mínusz: Karácsonynak meggyűlik a baja kritikusaival

Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely, hogy ő és helyettesei bojkottálják a Hír TV-t. A Becsület napi megemlékezésekről és tüntetésekről szóló riportunkat kifogásolta, amelyben bemutattuk a szélsőjobboldali és az antifasiszta tüntetőket is. A főpolgármester szerint csatornánk a neonácikat mosdatta, holott híradónkban korrekten számoltunk be az eseményekről. Korábban épp Karácsony Gergely volt az, aki mentegette a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat.

„Karácsony Gergelynek általában meggyűlik a baja a vele szemben kritikus újságírókkal. Az előbb említett Gyöngyösi Márton riport, ami egy éve készült, az egy nagyon komoly sokk hatás volt a balliberális oldalon. Emlékezzünk vissza, Karácsony akkor mentegette azokat a rasszista és antiszemita kijelentéseket, amelyeket a Jobbikos politikusok mondtak a közelmúltban. Akkor azt mondta, hogy ez egyáltalán nem számít antiszemitizmusnak”

- mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette, a főpolgármester nem is nagyon ad interjút olyan újságíróknak, aki kritizálná vagy keményebb kérdéseket tenne fel.

„Nekem azt hiszem, hogy nem tisztem sem Karácsony bojkottját értékelni, sem azt, hogy a HírTV hogyan tudósított erről az eseményről. De ő valóban azt mondta a kampánya alatt, hogy nem tartja antiszemitizmusnak a zsidó képviselők listázását. Viszont szerintem ha Karácsony Gergelyről feltennénk a kérdést, hogy antiszemita-e, vagy van-e bármi olyan eleme a megszólalásainak, ami erre utalna, akkor a legvérmesebb politikai ellenfelei is azt mondanák, hogy nem!”

- fogalmazott Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!