2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Jourová nem csak a kormányt, hanem annak szavazóit is bántotta

Az Európai Bizottság alelnökének azonnali távozását sürgeti Orbán Viktor, aki szerint Vera Jourová megsértette a magyarokat. Ez volt ma a fő téma, de szó volt arról is, hogy Kovács László miért gondolja azt, hogy a fiatalítás lett az MSZP veszte. És hatalmas botrány lett Dúró Dóra pénteki sajtótájékoztatójából. A Mi Hazánk elnökhelyettese ugyanis ledarált egy gendersemleges mesekönyvet.

  • Plusz-mínusz: Jourová nem csak a kormányt, hanem annak szavazóit is bántotta

Az értékekért és átláthatóságért felelős cseh biztos a német Spiegelnek arról beszélt, hogy a magyar kormány beteg demokráciát épít és az emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy saját véleményt alkossanak. Emiatt hétfőn Varga Judit miniszter szólította fel lemondásra az alelnököt, ma pedig Orbán Viktor közölte, hogy felfüggesztik a kapcsolatot Jourovával.

„Az európai viszonyokban, az Európai Unió működésében szerintem olykor-olykor láttunk olyan elemeket, amelyek talán újszerűnek tűnhetnek, lehet, hogy itt is egy diplomáciai konstrukció alakulhat ki. (…) Őszintén szólva meglepett a dolog egy kicsit, de az nem, hogy a magyar kormány határozottan kiállt ezzel a kijelentéssel szemben”

- mondta Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap vezető szerkesztője.

„A miniszterelnök múltheti Magyar Nemzetes esszéje után, amiben nagy erőkkel libernyákozott, az jutott eszembe, hogy ez egy illibernyák hiszti és semmi több a Jourová lemondásra való felszólítása. Az egész arról szól, hogy jövőhéten lesznek kint az országjelentések, amiben a demokrácia állapotát fogják értékelni mind a 27 tagállamban, ennek Jourová az egyik felelőse. Másrészt most van a jogállamisági kritériumról egy hatalmas vita az unióban, a következő hét éves ciklusról, illetve a koronavírus miatti segélycsomag elosztása miatt és ebből van egy politikai összefeszülés”

- fogalmazott Kálmán Attila, a 24.hu újságírója.

Teljes adás:

HírTV

Kapcsolódó cikkek: 

Orbán Viktor: Vera Jourová bizottsági alelnök megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!