2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Jogállamisági záradékot sürgetnek az Európai Parlament frakcióinak vezetői

Ismét terítéken a jogállamiság az Európai Parlamentben, ami Varga Judit szerint már a brüsszeli forró ősz kezdetét jelenti. Budapesten még tombol a kánikula, de a Városházán az ideiglenes biciklisávok miatt a DK és Karácsony Gergely között lassan fagyos lesz a hangulat. Nagy Attila Tibor és Nagy Ervin voltak Tóth-Kis Kornélia műsorvezető vendégei.

A jogállamiság feltételeinek teljesítéséhez kötné az EP az uniós források kifizetését. Erről négy frakcióvezető írt levelet a héten Angela Merkelnek. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint tovább folytatódik a boszorkányüldözés.

„Voltaképpen a jogállamiság, mint fogalom, az máig nem lett igazából definiálva. A jogállamiság az egy politikai fogalom. Tehát az, hogy mit teszünk bele a jogállamiság fogalmába, az egy politikai kérdés. Nagyon úgy tűnik, hogy újra előkerült a jogállamiság fogalma, mint egyfajta politikai eszköz, a balliberális, európai uniós politikusok részéről, amit elővesznek akkor, hogyha olyan kormányok működnek sikeresen, mint az Orbán-kormány vagy a lengyel kormány, amelyeknek az értékrendszere nagyon-nagyon távol áll az európai mainstream politikától.”

- jegyezte meg Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Ami pedig a boszorkányüldözést illeti, azt azért látni kell, hogy ez egy nagy játszma része. Ugye most vagyunk a hétéves uniós költségvetés, illetve a 750 milliárd eurós helyreállítási alap elfogadása előtt és most nagy alku zajlik.”

- hangsúlyozta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Brüsszel után Budapest. A héten megalakult az a Fővárosi Vizsgálóbizottság, amely az elmúlt évek legnagyobb visszhangot keltett korrupciógyanús ügyeit tárná fel. Tarlós István még júniusban jelentette fel saját magát, miután bejelentették, hogy feláll a testület. Azóta a rendőrség bűncselekmény hiányában nem nyomoz.

Mindeközben a körútra felfestett ideiglenes biciklisávok miatt egyre nagyobb a feszültség az ellenzéki pártok között. A DK közleményben szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy iskolakezdésre szüntesse meg a közlekedési káoszt.

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!