2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Jogállamisági záradékot sürgetnek az Európai Parlament frakcióinak vezetői

  • Plusz-mínusz: Jogállamisági záradékot sürgetnek az Európai Parlament frakcióinak vezetői

Ismét terítéken a jogállamiság az Európai Parlamentben, ami Varga Judit szerint már a brüsszeli forró ősz kezdetét jelenti. Budapesten még tombol a kánikula, de a Városházán az ideiglenes biciklisávok miatt a DK és Karácsony Gergely között lassan fagyos lesz a hangulat. Nagy Attila Tibor és Nagy Ervin voltak Tóth-Kis Kornélia műsorvezető vendégei.

A jogállamiság feltételeinek teljesítéséhez kötné az EP az uniós források kifizetését. Erről négy frakcióvezető írt levelet a héten Angela Merkelnek. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint tovább folytatódik a boszorkányüldözés.

„Voltaképpen a jogállamiság, mint fogalom, az máig nem lett igazából definiálva. A jogállamiság az egy politikai fogalom. Tehát az, hogy mit teszünk bele a jogállamiság fogalmába, az egy politikai kérdés. Nagyon úgy tűnik, hogy újra előkerült a jogállamiság fogalma, mint egyfajta politikai eszköz, a balliberális, európai uniós politikusok részéről, amit elővesznek akkor, hogyha olyan kormányok működnek sikeresen, mint az Orbán-kormány vagy a lengyel kormány, amelyeknek az értékrendszere nagyon-nagyon távol áll az európai mainstream politikától.”

- jegyezte meg Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Ami pedig a boszorkányüldözést illeti, azt azért látni kell, hogy ez egy nagy játszma része. Ugye most vagyunk a hétéves uniós költségvetés, illetve a 750 milliárd eurós helyreállítási alap elfogadása előtt és most nagy alku zajlik.”

- hangsúlyozta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Brüsszel után Budapest. A héten megalakult az a Fővárosi Vizsgálóbizottság, amely az elmúlt évek legnagyobb visszhangot keltett korrupciógyanús ügyeit tárná fel. Tarlós István még júniusban jelentette fel saját magát, miután bejelentették, hogy feláll a testület. Azóta a rendőrség bűncselekmény hiányában nem nyomoz.

Mindeközben a körútra felfestett ideiglenes biciklisávok miatt egyre nagyobb a feszültség az ellenzéki pártok között. A DK közleményben szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy iskolakezdésre szüntesse meg a közlekedési káoszt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!