2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Plusz-mínusz: Hatalmas különbségek a közvélemény-kutatók mérései között

2020. június 12., péntek 17:55

Szeptemberben lesz tisztújítás a szocialista pártban, ahol aztán be akarták vezetni a társelnöki rendszert. Most viszont bejelentkezett az elnöki posztra Mesterház Attila. Lehet, hogy az egészből nem lesz semmi. A legújabb botrány és a járvány is rontott a szocialisták helyzetén, több kutatóintézet csak 3%-ra méri a támogatottságukat, ami a Parlamentbe való jutáshoz sem elég. Először azonban, egy újabb elemzés szerint a 30 év alattiak között elvérezne a Fidesz. Pár év múlva bajban lehet a kormánypárt?

„Nem az van, hogy amikor választásokat rendeznek, akkor megrendezik, hogy a 30 év alattiak körében ki győzne és ki alakítson kormányt. Mindenki tudja, aki ezzel a kérdéssel foglalkozik, hogy Magyarországon egyébként a választási hajlandóság az jóval 50 év fölött van. (…) Ha valaki 25 éves és ül az egyetemi presszóban és meg akarja váltani a világot és eltelik 15 év és van 3 gyereke és berendezi az életét, könnyen elképzelhető, hogy a politikai preferenciái is változnak. Változhat a politikai erőtér, változhatnak a politikusok, változhatnak a pártok is”

- mondta a Századvég Alapítvány elnöke, G. Fodor Gábor. Hozzátette, a Medián elemzése arra jó, hogy azt az üzenetet sugallja, hogy a Fidesznek problémái vannak a fiatalok megszólításával.

Teljes adás:

HírTV