2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Plusz-mínusz: Gödön érdekháború folyik

2020. július 10., péntek 18:14

Az ellenzék már a 2022-es választásra készül. A baloldal minden fórumot megragad, hogy elmondja, hogyan irányítaná az országot. Mindeközben a gyakorlat mást mutat. Ferencváros, Göd, Szentendre. Sorra jönnek a hírek arról, hogy sok helyen nem megy az együttműködés. Ami nem működik kicsiben, működhet-e nagyban? És szeptembertől új korszak kezdődik a Színművészetin, ahol hosszú évtizedek után a konzervatív értékrend is megjelenhet.

„Ha van rossz példa arra, hogy az ellenzéki együttműködés önmagában hordja azt a problematikát, hogy nem tudják ezeket az ideológiai és személyi konfliktusokat megoldani, akkor az Göd. (…) Göd esetében azt láthatjuk, hogy egy Momentumos polgármester, aki egyébként egy DK-s és egy LMP-s képviselőt választott maga mellé alpolgármesternek folyamatos háborúba kezdett egymással”

- vélekedett A XXI. Század Intézet kutatója, Nagy Ervin. Aki szerint ez nem csak ideológiai, hanem gazdasági háború is.

„Ez az eset is jól jön a Fidesznek, hiszen lehet azt mondani, hogy lám az ellenzék veszekszik. Azt gondolom, hogy bár ez egy 18 ezres városnak a helyi politikai ügye, de azóta, hogy a pártvezetőket is igyekeznek belevonni a konfliktus megoldásába, ez országos gellert is kapott. A kormánypárti médiának különösen jók ezek a cirkuszok”

- mondta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Teljes adás:

HírTV