2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Egy közép-európai együttműködés tudja megerősíteni Magyarországot és Közép-Európát

A hétfői Plusz-mínuszban visszatértünk a békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéshez és az annak nyomán felmerült politikai gondolatokról is vitáztak a műsor vendégei, de az amerikai események és Soros György támogatói szerepe is téma volt. Trombitás Kristóf vitapartnerei Megadja Gábor a Századvég vezető kutatója és Kálmán Attila a 24.hu újságírója voltak.

  • Plusz-mínusz: Egy közép-európai együttműködés tudja megerősíteni Magyarországot és Közép-Európát

 

"A száz év magány korszaka véget ért, ismét vannak szövetségeseink, jó szomszédaink, akikkel együtt készülhetünk a jövőre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Sátoraljaújhelyen, a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, ahol felavatták a Centenáriumi Turulszobrot."

 Mit szóltok Orbán Viktor beszédéhez?  - indította el a vitaműsort Trombitás Kristóf. 

Egyrészt nem meglepő, amit Orbán Viktor mondott a Kisantant államaival és a nyugati nagyhatalmakkal kapcsolatban. Az mindenképpen pozitív, hogy egy olyan perspektívába helyezte Magyarország jövőjét, amiben jól elfoglalt helye van (…)

Egy közép-európai együttműködés tudja megerősíteni Magyarországot és Közép-Európát

– fejtette ki Megadja Gábor.

Volt egy történelmi távlata és volt egy elég erős aktuálpolitikai íve a beszédnek. (…) A győzelemről azonban konkrétumok nem derültek ki, csak sejteni lehet, hogy miről van szó (...)

– fűzte hozzá Kálmán Attila.

A műsor második részében az amerikai események és Soros György támogatói szerepe is szóba került.

Nincs rendszerszintű rasszizmus az amerikai rendőrségnél, ezt adatokkal lehet bizonyítani. Arról van szó, hogy aránytalanul nagy a fekete bűnelkövetők aránya. Adatok mutatják, hogy a legtöbb feketét a rendőrök óvják, védik meg. Ha lefegyverzik a rendőrséget, akkor viszont még több fekete fog meghalni (...)

- mondta a Századvég vezető kutatója. 

Végül a novemberi elnökválasztásról, Trump esélyeiről fejtették ki véleményüket a vitapartnerek. 

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!