2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az európai baloldali pártok legalizálnák a migrációt

Az európai baloldali pártok, köztük a MSZP is abban érdekelt, hogy legálissá tegyék az illegális migrációt – mondta Lánczi Tamás a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A XXI. Század Intézet igazgatója szerint csak úgy tesznek, mintha megértették volna a migrációs válság súlyosságát, a valóságban azonban – ahogyan a Sargentini-jelentés megszavazásakor is – a bevándorlás pártján állnak.

  • Plusz-mínusz: Az európai baloldali pártok legalizálnák a migrációt

Böcskei Balázs kiemelte: elfogadták, hogy nem a határok megnyitása a kérdés és kell nemzetállami határvédelem.

Ebben a tekintetben láthatóan kompatibilisek a szavazóik az ő és a kormányzó párt álláspontjával

- fogalmazott. Kifejtette: például az MSZP a parlamenti szavazások alkalmával rendre megszavazza azokat az intézkedéseket, melyek a határvédelem megerősítése mellett szólnak.

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója úgy véli, ez egy trükk az ellenzék és az MSZP részéről. Szerinte tulajdonképpen átkeresztelték a problémát. Eddig az illegális migrációról beszéltek. Lehet, hogy ebben a kérdésben valamennyit módosítottak is az álláspontjukon.

Csak átkeresztelték az egészet legális bevándorlásra. Ma arról beszélünk, hogy az Európai Unióban az MSZP és az európai baloldali pártok abban érdekeltek, hogy az eddig illegális migrációt legálissá tegyék

- emelte ki. Hozzátette: gyakorlatilag biztosítani akarják a szabad érkezés jogát azoknak a migránsoknak, akik a keleti meg a déli határokon összegyűltek.

Szarvas Szilveszter műsorvezető szerint egyértelmű, hogy a migráció kettéosztotta Európát, hiszen ezen téma menték politizál a jobb- és a baloldal is. Ezzel kapcsolatban Böcskei Balázs úgy fogalmazott: nem látja, hogy a migráció megosztaná Európát, mert a migráció egy fontos téma lett és minden párt jóval közelebb van a Fidesz álláspontjához, mint 2015-ben volt.

Lánczi Tamás ezzel szemben elmondta: ez nem így van. Először is ott a Sargentini-jelentés. Akik megszavazták a jelentést, azok letették a voksukat a bevándorlás mellett, mert az a jelentés abban is kritizálta a magyar kormányt, ahogy a bevándorlás kérdését kezeli.

Ott a magyar baloldali képviselők is a Sargentini-jelentésre szavaztak. Arra a jelentésre, melyben feketén fehéren benne van, hogy Magyarországnak be kell engedni a migránsokat

- tette hozzá. Kiemelte: a probléma ott van, amikor szavazni kell. Lehet, hogy beszélnek dolgokról, de amikor szavazásra kerül a dolog, előjön a megfelelési kényszer, melyet nem a szavazóik iránt éreznek, hanem az európai tagtársaik felé.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!