2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az európai baloldali pártok legalizálnák a migrációt

Az európai baloldali pártok, köztük a MSZP is abban érdekelt, hogy legálissá tegyék az illegális migrációt – mondta Lánczi Tamás a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A XXI. Század Intézet igazgatója szerint csak úgy tesznek, mintha megértették volna a migrációs válság súlyosságát, a valóságban azonban – ahogyan a Sargentini-jelentés megszavazásakor is – a bevándorlás pártján állnak.

Böcskei Balázs kiemelte: elfogadták, hogy nem a határok megnyitása a kérdés és kell nemzetállami határvédelem.

Ebben a tekintetben láthatóan kompatibilisek a szavazóik az ő és a kormányzó párt álláspontjával

- fogalmazott. Kifejtette: például az MSZP a parlamenti szavazások alkalmával rendre megszavazza azokat az intézkedéseket, melyek a határvédelem megerősítése mellett szólnak.

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója úgy véli, ez egy trükk az ellenzék és az MSZP részéről. Szerinte tulajdonképpen átkeresztelték a problémát. Eddig az illegális migrációról beszéltek. Lehet, hogy ebben a kérdésben valamennyit módosítottak is az álláspontjukon.

Csak átkeresztelték az egészet legális bevándorlásra. Ma arról beszélünk, hogy az Európai Unióban az MSZP és az európai baloldali pártok abban érdekeltek, hogy az eddig illegális migrációt legálissá tegyék

- emelte ki. Hozzátette: gyakorlatilag biztosítani akarják a szabad érkezés jogát azoknak a migránsoknak, akik a keleti meg a déli határokon összegyűltek.

Szarvas Szilveszter műsorvezető szerint egyértelmű, hogy a migráció kettéosztotta Európát, hiszen ezen téma menték politizál a jobb- és a baloldal is. Ezzel kapcsolatban Böcskei Balázs úgy fogalmazott: nem látja, hogy a migráció megosztaná Európát, mert a migráció egy fontos téma lett és minden párt jóval közelebb van a Fidesz álláspontjához, mint 2015-ben volt.

Lánczi Tamás ezzel szemben elmondta: ez nem így van. Először is ott a Sargentini-jelentés. Akik megszavazták a jelentést, azok letették a voksukat a bevándorlás mellett, mert az a jelentés abban is kritizálta a magyar kormányt, ahogy a bevándorlás kérdését kezeli.

Ott a magyar baloldali képviselők is a Sargentini-jelentésre szavaztak. Arra a jelentésre, melyben feketén fehéren benne van, hogy Magyarországnak be kell engedni a migránsokat

- tette hozzá. Kiemelte: a probléma ott van, amikor szavazni kell. Lehet, hogy beszélnek dolgokról, de amikor szavazásra kerül a dolog, előjön a megfelelési kényszer, melyet nem a szavazóik iránt éreznek, hanem az európai tagtársaik felé.

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!