2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Plusz-mínusz: Az EU nem úgy működik, hogy főpolgármesterek álmai határozzák meg a források szétosztását

Hír TV

2020. július 6., hétfő 17:55

Hamarosan drasztikusan drágul a fővárosban a parkolás, ráadásul olyan helyeken is fizetni kell majd, ahol évtizedek óta ingyen lehetett parkolni. Karácsony Gergely egy német lapnak arról beszélt, hogy az uniós forrásokat úgy kell elosztani, hogy azt ne a kormány, hanem az önkormányzatok kapják. Ezek a Plusz-mínusz mai témái, a műsor vendégei Pulai András és Boros Bánk Levente.

A főváros 14. kerületében is drágul a parkolás és tovább bővítik a fizetős övezeteket is, amivel a helyi polgármester szerint nincs is semmi gond. Parkolás vagy parkosítás? – tette fel kérdését a műsorvezető.

„Gondolom mindkettő egyszerre, a kettő nem üti ki egymást – mondta Pulai András. A Publicus Intézet igazgatója úgy látja mindkét igény találkozik a városban lakóknak az elképzeléseivel. A többség támogatja ezeket az intézkedéseket. (…) egyébként a 14. kerület mellett más kerületek is be lesznek vonva a parkolásba. Ez nem egy ellenzéki jelenség, ez egy városi jelenség. Egyre több az autó a városban, egyre többen jönnek be autóval vidékről. Így egyre többen foglalják el a parkolóhelyeket a helyiektől. Ez a mostani változás egyébként a helyi lakosokat védi. (….)”

Boros Bánk Levente ezzel szemben azt mondta várjuk ki a végét. (…) A Nézőpont Intézet vezető elemzője hozzátette óriási mennyiségű bevételtől estek így el, ezt akarják most pótolni. (…) Karácsony nem tudja átérezni azt, amit egy autós érez.

Karácsony Gergely a német Südwest Pressének adott interjújával kapcsolatban is kifejtették véleményüket a műsor vendégei.

„Nem most mondta először ezt Karácsony Gergely. (…) Potencionálisan erre megvan a lehetőség”  –reagált elsőként Pulai András.

 

„Piszok mázli, hogy az Európai Unió, Szuverén Államok Közösségeként működik, tehát az államok döntenek és nem holmi polgármesterek, főpolgármestereknek álmai határozzák meg, hogy a forrásokat hogyan fogják szétosztani”– mondta Boros Bánk Levente.

Teljes adás: 

Hír TV