2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az egész jogállamisági vita arról szól, hogyan lehet a kicsiket zsarolni

Ma hozta nyilvánosságra a tagállamokra kiterjedő első jogállamisági jelentését az Európai Bizottság. Aztán Ursula von der Leyen bizalma töretlen a bizottság alelnöke, Vera Jourová felé. Márki-Zay Péter pedig kockázatosnak tartja miniszterelnök-jelöltnek indítani nemcsak Gyurcsány Ferencet, hanem Dobrev Klárát is! Ezek lesznek a Plusz-mínusz témái szerdán, a műsor vendégei pedig Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Lánczi Tamás, politológus.

  • Plusz-mínusz: Az egész jogállamisági vita arról szól, hogyan lehet a kicsiket zsarolni

A jogállamiságról szóló jelentésről beszélt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyarország élőben című műsorunkban. Dömötör Csaba azt mondta: ideológiai alapúak a Magyarországgal szemben megfogalmazott kritikák.

Mit szóltok ehhez a jelentésnek, és szerintetek milyen következményei lehetnek Magyarországra nézve? Ezen kérdésekkel indította el a beszélgetést Trombitás Kristóf.

Nagy meglepetés nem ért bennünket a jelentéssel kapcsolatban – válaszolt elsőként Csuhaj Ildikó.

Ezzel szemben Lánczi Tamás úgy gondolta gyakorlatilag az összes uniós jelentés Soros György szervezetének a véleményén alapszik. Ezek rendkívül szubjektívek és a valóságot nagyon kreatívan kezelik. Már az elmúlt jelentések sem szóltak soha a valóságról. (…) Pszichés nyomásgyakorlásról szól az egész. (..) A politológus szerint ez az egész jogállamisági vita arról szól, hogy hogyan lehet a kicsiktől kiszedni a pénzt, hogyan lehet visszatartani és zsarolni őket.

Az utolsó néhány percben Márki-Zay Péter kijelentéséről is szó esett, mely szerint kockázatos miniszterelnök-jelöltnek indítani nemcsak Gyurcsány Ferencet, hanem Dobrev Klárát is! 

Gyurcsány Ferenc itt a legnagyobb játékos, az lesz a jelöltje, akit Ő szeretne - reagált rögtön Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa, kijelentésével egyébként vitapartnere is egyetértett.  

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!