2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Álszent tüntetés volt hétfőn

Elfogadta az országgyűlés a kulturális törvénycsomagot, ami ellen tüntetést szerveztek Budapesten. A témával kapcsolatban politikai vitaműsorunk vendégei Horn Gábor a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Lánczi Tamás politológus voltak.

  • Plusz-mínusz: Álszent tüntetés volt hétfőn

Hétfőn a színházi világ tüntetést rendezett a fővárosban. Az eseményen meglehetősen gyújtóhangú beszédek hangoztak el. Pintér Béla színházigazgató például azt mondta, a magyar színház csak ellenzéki lehet, ellenkező esetben az unalmas és hazug – vetette fel a témát Szarvas Szilveszter műsorvezető.

Horn Gábor szerint a színház egy kritikus műfaj, de nem ellenzéki vagy kormánypárti:

„Az, hogy a színház kritikus műfaj, nem ellenzéki, abban biztos vagyok. Nem tudok elképzelni olyat, hogy kormánypárti színház. Azt nem tudom értelmezni. Azt tudom értelmezni, hogy a színház egy olyan hely, ami reflektál a társadalom problémáira. Én sokat járok szerencsére színházba, szerintem a magyar színházi élet jó állapotban van, nagyon izgalmas és jó darabok vannak, és nagyon nehéz jegyet szerezni a budapesti színházakba. Kritikus darabok vannak, azt nem mondanám, hogy ellenzékiek. A mindenkori társadalmi folyamatokra reflektáló kritikus darabok vannak.”

Lánczi Tamás ezzel szemben azt mondta, leszokott a színházba járásról, aminek nyomós oka van:

„Egész egyszerűen megalázzák azokat az embereket, akik keresztény és nemzeti alapon gondolkodnak. Úgy érzem, hogy a megalázás a cél, nem valamilyen kritikai attitűd, hanem egy kulturális felsőbbrendűségnek a bebizonyítása, amit elég gyakran alacsony szinten tesznek a színházi rendezők és művész urak, hölgyek. Az ember egy idő után jobboldaliként leszokik sajnos arról, hogy színházba menjen, pedig én egyébként kedvelem ezt a műfajt. Azt is tudjuk, hogy a liberális kultúrpolitika az totális, nem tűr meg maga körül mást, mint ami vele azonos. Ami más, azt azonnal kiszorítja.”

Lánczi Tamás úgy véli, tisztogatás van a fővárosban és politikai szempontból neveznek ki vezetőket.

Teljes műsor:

HírTV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!