2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A Néppárt meg akar felelni a balliberális oldalnak

A HírTV Plusz-mínusz című műsorában Kálmán Attila, a 24.hu és Néző László, a MediaWorks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője voltak a vendégek. A mai első téma Orbán Viktornak az Európai Néppárthoz intézett memoranduma. A miniszterelnök az előterjesztést a Néppárt vezetőihez juttatta el - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár.

  • Plusz-mínusz: A Néppárt meg akar felelni a balliberális oldalnak

„Azért is fogalmazta meg miniszterelnök úr, illetve a Fidesz ezt a dokumentumot, mert több megbeszélésünkön felmerült az az igény, hogy beszéljünk az Európai Néppártnak a jövőjéről. Nem beszélünk eleget az Európai Néppártnak a jövőjéről, sőt kiterjesztem ezt arra, hogy az európai konzervativizmus, kereszténydemokrácia jövőjéről sincs elég szó Európában agy politikai szinten. És meggyőződésünk, hogy változásra van szükség ahhoz, hogy megerősödhessen ismét a konzervatív, kereszténydemokrata oldal Európában. Mi ebben a változásban, változtatásban készek vagyunk aktív részt vállalni”

- mondta Novák Katalin.

„Engem az lepett meg ebben a memorandumban, ami egyébként egy korrekt szöveg,  (…) hogy a Fideszt nem ezzel támadta a Néppárt, nem ez volt a konfliktus alapvetően, hanem az volt a konfliktus, hogy itt különféle jogállami problémákat láttak, amit a Fidesz kormányzásához kötött a Néppárt és emiatt jött Manfred Weber is egyeztetni Budapestre. Most erre úgy néz ki, hogy a Fidesznek az a válasza, hogy nem ezekre a kritikákra válaszol, hanem egy ideológiai térre próbálja átterelni ezt a vitát”

- mondta Kálmán Attila, a 24.hu újságírója.

„Kicsit önfeladás állapotában van néha a jobboldal és ez a memorandum is erről szól gyakorlatilag, hogy ne adjuk fel önmagunkat, az Európai Néppárt ne adja fel önmagát, ne hódoljon be. És amit a kolléga mondd, hogy jogállamisági problémái vannak a Néppártnak… Nem a Néppártnak vannak valójában jogállamisági problémái, hanem a Néppárt átveszi azoknak a balliberális pártoknak, politikusoknak a problémáit, amivel vádolnak bennünket, mert egyébként az Európai Néppárt, ahogy írja a miniszterelnök úr a szövegében, megpróbál megfelelni ezeknek a balliberális politikusoknak, a balliberális médiatérnek és ebben a baloldali liberális térben vannak nekünk jogállami problémáink”

Teljes vita:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!