2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Plusz-mínusz: A halálos ölelésből a Momentum számára nincs kiút

2020. november 30., hétfő 18:03

„Európa segít! És nekünk erre van programunk” – mondja Dorbev Klára a közösségi médiában látható kampányvideójában. A Momentum küldöttgyűlésen határozott arról, hogy közös listán indulna 2022-es országgyűlési választáson. Aztán az MSZP és a DK új javaslatokat fogalmazott meg a vírus elleni védekezéshez.

A közös listán indulásról döntött a Momentum.

„Aminek ez köszönhető az az a beterjesztés a kormány részéről, amely a választójogi törvényt úgy változtatná meg, hogy egyértelmű, hogy az ellenzéki pártokat a közös lista felé tereli. Nagyjából ebbe az irányba mentek a folyamatok, de szerintem felgyorsította ezt a törekvést és szerintem a Momentum is ezt érzi. Az ellenzéki szavazok jó ideje ezt követelik. A választási eredményeken ez látható volt 2018-ban és korábban is a különböző közvélemény kutatások ezt visszaigazolták, hogy a közös listának elsöprő támogatottsága van”

- mondta a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Fodor Gábor.

„Valóban elmúlt a Momentum momentuma és ezzel eldőlt, hogy ezzel a DK-nak, a Gyurcsány pártjának lesz az ifjúsági tagozata. Ebből a halálos ölelésből a Momentum számára nincs kiút, tehát eldőlt, hogy ez önálló pártformációként már nem fog létezni a jövőben. Most, hogy bekerültek a DK bendőjébe, innentől egy gyors emésztés és 2022-ben a gyors megszűnés vár politikai formációra. Azt gondolom, ha Gyurcsány Ferenc nagyvonalú és Fekete-Győrék nagyon pedáloznak nála akkor talán néhány jobb listás befutóhelyet fognak talán kapni”

- mondta Lánczi Tamás, politológus.

 

Teljes adás:

HírTV