2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A halálos ölelésből a Momentum számára nincs kiút

„Európa segít! És nekünk erre van programunk” – mondja Dorbev Klára a közösségi médiában látható kampányvideójában. A Momentum küldöttgyűlésen határozott arról, hogy közös listán indulna 2022-es országgyűlési választáson. Aztán az MSZP és a DK új javaslatokat fogalmazott meg a vírus elleni védekezéshez.

  • Plusz-mínusz: A halálos ölelésből a Momentum számára nincs kiút

A közös listán indulásról döntött a Momentum.

„Aminek ez köszönhető az az a beterjesztés a kormány részéről, amely a választójogi törvényt úgy változtatná meg, hogy egyértelmű, hogy az ellenzéki pártokat a közös lista felé tereli. Nagyjából ebbe az irányba mentek a folyamatok, de szerintem felgyorsította ezt a törekvést és szerintem a Momentum is ezt érzi. Az ellenzéki szavazok jó ideje ezt követelik. A választási eredményeken ez látható volt 2018-ban és korábban is a különböző közvélemény kutatások ezt visszaigazolták, hogy a közös listának elsöprő támogatottsága van”

- mondta a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Fodor Gábor.

„Valóban elmúlt a Momentum momentuma és ezzel eldőlt, hogy ezzel a DK-nak, a Gyurcsány pártjának lesz az ifjúsági tagozata. Ebből a halálos ölelésből a Momentum számára nincs kiút, tehát eldőlt, hogy ez önálló pártformációként már nem fog létezni a jövőben. Most, hogy bekerültek a DK bendőjébe, innentől egy gyors emésztés és 2022-ben a gyors megszűnés vár politikai formációra. Azt gondolom, ha Gyurcsány Ferenc nagyvonalú és Fekete-Győrék nagyon pedáloznak nála akkor talán néhány jobb listás befutóhelyet fognak talán kapni”

- mondta Lánczi Tamás, politológus.

 

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!