2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Paletta: Volt egyszer egy Moulin Rouge

Hír TV

2019. november 13., szerda 18:55

Egy nem mindennapi előadásról, egy negyven éves jubileumi koncertről, valamint az ingatlanpiac jelenlegi helyzetéről is beszélgetett vendégeivel Szani Roland, műsorvezető.

 

Mi történik télen az ingatlanpiacon?

Az ingatlanpiacon mindig történik valami. Néha nem mozdul, néha emelkedik a lakáseladások száma, vagy éppen csökken. Jelenleg hol tartunk? – tette fel a kérdést Szani Roland.

„Egy nehéz piaci szituációban vagyunk. Körülbelül három jó év után most egy óriási fordulaton vagyunk túl, vagy ennek a fordulatnak a közepén járunk. Az elmúlt három évet a vevők mozgatták, a vevők indították azokat a folyamatokat, amelyek sokszor áremelkedéshez vezettek. Nagyon sok volt a vásárló, egymásra licitáltak, emelkedtek az árak. Ebben a szituációban az egyik fél, az eladó jól érezte magát. Ha valaki egy magas áron tudott vásárolni, a tapasztalatok szerint a vevő is jól érezte magát, mert örömmel tudott venni, jó feltételeket kapott ehhez. Most viszont azt látjuk, hogy körülbelül kettő-három hónapja ez a folyamat lelassult, nincsen kivel tárgyalniuk az eladóknak, tehát nem jutunk el alkuig. Nagyon sok esetben az eladók kérdezik, hogy akkor mennyit engedjünk, hogy legyen az alku, mégis hogyan alakuljanak az árak. (….) Mindez az árak csökkenéséhez vezet. – foglalta össze a téli ingatlanpiaci helyzetet Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonosa.

Nagyszabású koncerttel készül a negyven éves HitRock együttes

1979-ben jött létre a Hit nevű együttes, majd 1998-tól nevet változtattak HitRock-ra. Az együttes immáron negyven éves. Ebből az alkalomból készülnek most egy nagy koncertre – mondta el Pozsonyi Tibor az együttes dobosa. Hozzátette, nehéz korszakokat is átélt már az együttes, volt, amikor nem is működött. 1985-ben megjelent egy nagylemezük, ami nagyon sikeres volt, akkor kaptak egy olyan lehetőséget, hogy kimehettek Nyugat-Európába. Nagy sikerrel játszottak külföldön, ám amikor hazatértek azt mondták nekik, hogy fejezzék be tevékenységüket. Akkor a zenekar tagjai új együttesekben folytatták tovább, majd 1990-ben újra összeálltak. Azóta kis klubokban, rendezvényeken rendszeresen fellépnek legújabb tagjukkal, Vajda Tibor basszusgitárossal. A 40 éves jubileumi koncertjük november 15-én lesz a Soroksári Táncsics Mihály Művelődési házban.

Volt egyszer egy Moulin Rouge – Dinner Show az Operettben

A Dinner Show Magyarországon egy új műfajnak a bevezetése. A párizsi Moulin Rouge-ban játszódik a Budapesti Operettszínház új produkciója. Az előadás során a nézőket a fény városába repítő régi szerelem története keveredik majd a mulatók csillogó, szabad világával. Mindeközben a gasztronómia és a minőségi szórakoztatás találkozik egymással egy igazi francia életérzés jegyében, ahol a nézők mesterszakácsok négyfogásos, pazar vacsoráját élvezhetik, miközben világhírű artisták teszik felejthetetlenné az estét. Részleteket Bucs Tibor színművész és Vásári Mónika színművész árult el a nem mindennapi produkcióról.

Teljes adás:

Hír TV