2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Paletta: Világűr kiállítás; Képregény Fesztivál, Sajtófotó kiállítás

Hír TV

2019. május 9., csütörtök 18:55

Vajon mit rejt a világűr? Hogyan születnek a csillagok? Lehetne csellózni a Holdon? Milyen íze van a galaktikus ködnek? Melyik planéta a Naprendszer porszívója? Milyen a világűr illata? - mindezekre és sok egyéb titokra is fény derül a Varázslatos világűr - Csillagközi kaland című Vajdahunyad vári kiállításon. A tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hívja a látogatókat, minderről pedig Kovács Adrienn beszélt bővebben a Palettában.

A Magyar Képregény Szövetség 15. alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. A jubileumi alkalomból öt napon át ünneplik a képregényeket: képregényes kulturális programokkal, kiállításokkal, beszélgetésekkel, képregénydíjak átadásával, alkotók előadásaival a műhelytitkaikról. A programsorozatról a szervezők számoltak be részletesen.

És tart a Sajtófotó Kiállítás, amelyre 276 szerző, 2462 pályaművel, 6305 képpel jelentkezett. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Nagydíjas fotó drónról készült. A zsűri női tagja pedig az amerikai Ami Vitale, a National Geographic Magazin rendszeres szerzője volt. A stúdióban Bánkúti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke és az egyik női díjazott, Révai Sára.

Hír TV