2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Paletta

Paletta: Több tízezer magyarnak tolmácsolta már a híres költők verseit

Nemrég ünnepeltük a költészet napját, ebből az alkalomból a Paletta vendége volt egy versvándor. Tóth Péter Lóránt évek óta járja a határon túli településeket.

  • Paletta: Több tízezer magyarnak tolmácsolta már a híres költők verseit

Gyermekkora óta mond verseket, 14 éves korában pedig jött egy vargabetű, a kosárlabda és a sport szeretete. Ekkor felhagyott a versek szavalásával, de a verseket nem hagyta el. 29 éves korában azonban újra kiált a színpadra és az vissza is szippantotta. 2015-ben döntött úgy, hogy a nyakába veszi Kárpát-medencét, mert kíváncsi volt a nagy magyar hazára, de nem csak, mint kiránduló, hanem mindenhova vinni akart valamit, ezek pedig a versek lettek.

Utazásai során azt tapasztalta, hogy akár a Délvidéken, akár a Felvidéken, Erdélyben vagy éppen Kárpátalján járt mindenhol ki voltak éhezve az emberek, köztük a fiatalok is a magyar szóra, a magyar kultúrára, hiszen ez nekik identitásmegőrző is.

Tokióra készül Boronkay Péter paralimpikon

Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista volt a Paletta vendége. A sportember azt mondja, elsősorban ép embertársainak szeretett volna példát mutatni és azért választotta a triatlont, mert épek között edzhet, sőt a versenyeken többször a dobogón tud végezni. Boronkay Péterrel Turda Adrienn beszélgetett.

Egy hétvége a vonósnégyesek bűvöletében

Antonin Dvořák cseh zeneszerző műveire épül az idei online Budapest Quartet Weekend. Két nap alatt gyakorlatilag az összes Dvořák művet eljátsszák. Összes vonósnégyese szinte sehol nem csendül fel egy rövid időszakon belül, így a BQW rendezvénye nemzetközi viszonylatban is hiánypótló. A Paletta vendége volt G. Horváth László, a Budapest Quartet Weekend vezetője.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!