2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Paletta: Teret kívánnak adni valamennyi művészeti ág képviselőjének

Hír TV

2020. január 10., péntek 19:05

A Hír TV Paletta című műsorában ma bemutatkozott a 2018-as Év Fiatal Vállalkozója, Virág Viktor, Tóth Barnabás a Monte-Carlo Historique Rally részleteibe avatta be a nézőket, míg Klajkó Szandra és Veréb Tamás jóvoltából a tehetségek felkutatása is fókuszba került.

 

Megvan az Év Fiatal Vállalkozója

Virág Viktor, a 2018-as Év Fiatal Vállalkozója elmondta, hogy már egyetemi évei alatt megfogalmazódott benne az, hogy egy olyan munkahelyet szeretne teremteni, ahol jó dolgozni, ahol jó lenni, és akkor jött az ötlet, hogy erre egy iskolaszövetkezet lenne a legjobb forma, mert ott diákként munkát lehetne vállalni rugalmas keretek között. Hozzátette, hogy 2005-ben 0 forintból kezdetek vállalkozni, és nem rendelkeztek kiépített kapcsolati tőkével sem. Ma pedig már ott tartanak, hogy Magyarország 14 legnagyobb iskolaszövetkezete között tartják számon őket. Krisán László, a KAVOSZ elnöke megjegyezte, hogy a fiatalokra az egyik fontos szegmensként tekintenek. Elhangzott, hogy a KAVOSZ-nak van egy missziója, amelyet Demján Sándortól örököltek meg. A céljuk az, hogy azokból a bevételekből, amelyeket elérnek a Széchenyi Kártya Programon keresztül igyekeznek visszaadni annak a vállalkozói közösségnek, akikkel napi szinten együtt dolgoznak. 2019-ben az Év Fiatal Vállalkozója egy debreceni fiatalember lett.

Hamarosan rajtol a XXIII. Monte-Carlo Historique Rally

Tóth Barnabás autóversenyzőtől – aki egy Porsche 356 Oldtimerrel indul - megtudhattuk, hogy öt helyről rajtolhatnak Európában a résztvevők, akik mind Monte-Carlóba futnak be. A verseny napokon át zajlik, leginkább harmadrangú hegyi utakon. Egy adott távolságot adott idő alatt kell megtenniük. Ha gyorsabbak vagy lassabbak az hibapontnak számít, három szabály áthágását követően pedig kizárás jár . A szervezők megadják előre a végpontokat, amelyeken a versenyzőknek végig kell haladniuk. A rally érdekességét az adja, hogy az útvonalakat papíralapú térképen kell megtervezniük a versenyzőknek. Tóth Barnabásék január 27-én indulnak Magyarországról, az autót innen egy trailerrel szállítják el a Bad Homburg-i rajthoz. A tényleges verseny január 31-én kezdődik el, 30 órát és 1240 kilométert mennek az első etapban.

Tehetséges művészeket keres Veréb Tamás és Klajkó Szandra

Klajkó Szandra beszélt beszélt, hogy Veréb Tamással évek óta művészeti fórumokon tevékenykedik, és azt vették észre, hogy egyre több ismerősük foglalkozik képzőművészettel vagy divattervezéssel, és adódott egy lehetőségük, hogy egy ilyen fórumot átvegyenek, és szeretnének teret adni mindenféle művészeti ágnak. Veréb Tamás színművész hozzátette, hogy a már régebb óta a pályán lévő művészeknek, alkotóknak is szeretnének teret adni, de éppen csak a szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek jelentkezését is várják. Az alapvető tervük pedig az, hogy egy adott művészeti miliőben, festmények és egyéb alkotások között megszervezzenek egy előadói estet vagy egy közönségtalálkozót. A művészeti stúdió megnyitója január 11-én lesz.

Teljes adás:

Hír TV