2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Paletta

Paletta: Sobri kalandparkban betyárkodhatnak a Bakonyba látogatók

A Hír TV Paletta című kulturális műsorában felidézték egy bakonyi betyár emlékét, belehallgattak egy fúziós jazz-zenébe, és végül beszámoltak arról is, Mária evangéliumát oratórikus formában hamarosan ismét hallhatja a nagyközönség.

  • Paletta: Sobri kalandparkban betyárkodhatnak a Bakonyba látogatók

Egy ifjúkori csínytevéséért – amikor cimboráival elloptak egy disznót –, 240 botütésre ítélte az akkori hatóság. A Bakony egyik legrettegettebb betyárja lett belőle, Sobri Jóska, akiről most a Bakonyban élményparkot neveztek el. Jáger Balázs, a Nagy Kaland Napja főszervezője elmondta, hogy elsődleges céljuk volt a hagyományok ápolása, és nagyon szerencsés választásnak bizonyult, amiért Sobri Jóska neve fémjelzi a kezdeményezésüket.

„Egy elég komplex kalandpark vagyunk, gyönyörű bakonyi környezet áll rendelkezésünkre. Itt egy tó köré telepítettük le a játékainkat. Azt mondhatom: a régi betyár korból is hoztunk vissza valamit, vissza tudunk repülni picit a múltba, akár az íjászat, akár a dárdahajítás segítségével” – fogalmazott Jáger Balázs, aki hozzátette: Kislődre várják a nagycsaládosokat, számos gyermekprogrammal készülnek.

1995 óta, amikor létrejött az Djabe együttes „egy töretlen sikertörténetnek” vagyunk tanúi. Égerházi Attila az együttes alapítója mesélt a kezdetekről, amelyet meghaladva mára Steve Hackett-tel és a Genesis gitárosával turnézik az együttes, lévén nagyon szívesen játszanak vendég zenészekkel. Az érkező zenészek a jazz-porondról érkeztek, ezért a zenei hangzás is inkább egyfajta „fúziós jazz” felé hajlott el, amit meghatároz az improvizáció szabadsága.  

Az elmúlt hetekben heves viharok voltak Északkelet Magyarországon. Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke a Paletta adásában arról számolt be, hogy adománygyűjtést szerveztek, amely mögé azonnal odaálltak a művészvilág neves előadói is. A Mária evangéliuma oratórikus előadásként így lett a jótékony célú megmozdulás zenei alapja, amelyben számos művész közreműködik. A Mária evangéliuma bemutatója 1991-ben volt a Madách Színházban, mondta el Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas színművész, aki tevékenyen részt vesz a vihar- és árvízkárosultak megsegítésében.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!