2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Paletta: Ötletek az iskolakezdési stressz kezelésére

Hír TV

2020. szeptember 1., kedd 13:52

A Hír TV mai Paletta című műsorában többek között arra keresték a választ, hogy miként hat az iskolakezdés a gyerekekre. Anton Molnár Franciaországban élő magyar festőművész pedig a Vigadóban nyílt tárlatáról beszélt.

A járványügyi helyzet miatti hosszú szünet után milyen érzésekkel mentek fel a gyerekek iskolába – tette fel a kérdést Turda Adrienn Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológusnak, a Sulinyugi Program szakmai vezetőjének.

Szigeti Réka erre azt válaszolta, hogy mind a kisebbek, mind a nagyobbak felfokozott izgalommal várják az iskolát a kialakult helyzet miatt. Mindez a szülőkre is igaz. A szakpszichológus szerint már-már ki vannak éhezve a gyerekek a társaságra, az ingerekre, de ugyanakkor valóban elszoktak ettől a helyzettől. Ezért nem kizárt, hogy most kicsit több idő kell majd ahhoz, hogy összerázódjanak a gyerekek, hiszen ez egy másfajta iskolakezdés, mint egy évvel ezelőtt – hangsúlyozta.

A műsor második vendége Anton Molnár, Franciaországban élő festőművész volt, akinek a Vigadóban nemrég nyílt kiállítása.

Teljes adás:

Hír TV