2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Paletta: Még lehet jelentkezni az Erdélyi Politikai Iskolába

Hír TV

2020. szeptember 9., szerda 13:50

Újraindul az Erdélyi Politikai Iskola, több száz életet menthet évente a HPV elleni ingyenes védőoltás és két nagyszabású alkotás hangzik majd fel a Zeneakadémián. Ezek voltak ma a Hír TV Paletta című műsorának témái.

Miben segíti a határon túli magyarokat az Erdélyi Politikai Iskola – tette fel a kérdést Turda Adrienn műsorvezető a program koordinátorának, Jáki Lucának.

Az Erdélyi Politikai Iskola a Matthias Corvinus Collegium az RMDSZ-szel és az ifjúsági szervezetével, a MIÉRT-tel közösen szervezi ezt a képzést, amelyre

olyan 18 és 36 év közötti fiatalokat várnak, akiket érdekel a közélet, a politika, és olyan tréningeken szeretnének részt venni, amely által a karrierjükben is előrébb juthatnak

– válaszolta a program koordinátora.

Jáki Luca a beszélgetés során arra is kitért, hogy az idén már a negyedik évfolyam indul el, és pozitívok a visszajelzések, a végzett hallgatók közül is többen léptek azóta közéleti pályára. Velük azóta is tartják a kapcsolatot, hiszen mind bekerültek a képzés alumnijába.

A képzésre szeptember közepéig várják az érdeklődők jelentkezését – hívta fel a figyelmet a képzés koordinátora.

A műsor hátralévő részében szó esett az ingyenes HPV elleni védőoltásról, Strausz Kálmán karnagy pedig arról beszélt, hogy két nagyszabású művet is bemutatnak a Zeneakadémián.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír